Komentara: 5
Pregleda: 6646
Foto

AD "Tržnica" obeležava 25 godina rada

30.03.2016. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
AD "Tržnica" Subotica ove godine obeležava 25 godina postojanja i rada. Danas „Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici. Po rečima direktora ovog preduzeća posetioci "Buvljaka" većim delom dolaze iz Mađarske, zatim iz okolnih republika kao što su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, ali i iz Češke i Slovačke.
AD "Tržnica" obeležava 25 godina rada

U obliku u kojem i danas posluje, “Tržnica” je osnovana 1. aprila 1991. godine, kada je kao akcionarsko društvo postala samostalno pravno lice u kojem Društveno preduzeće „Peščara“ ima 25% kapitala. Od sredine 2012. godine vlasnik 70 odsto kapitala „Tržnice“ je Grad Subotica, a preostalih 30% akcija je u vlasništvu malih akcionara, uglavnom zaposlenih i bivših zaposlenih u ovom preduzeću.

Danas „Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici koje se prostiru na površini od oko 82 hiljade kvadratnih metara. To su robna pijaca  Mali Bajmok, odnosno popularni Buvljak, auto pijaca, stočna pijaca i zelene pijace Palić i  Aleksandrovo.

“Tržnica” ima 61-og zaposlenog, sarađuje sa više od 2 hiljade korisnika usluga, trgovaca i poljoprivrednih proizvođača, a od osnivanja do danas posluje uspešno i profitabilno.

Tokom protekla četvrt veka “Tržnica” se pozicionirala među pet najvećih, najrazvijenijih i infrastrukturno najbolje opremljenih pijačnih uprava u Srbiji.

Generalni direktor AD "Tržnica" Branislav Joka zahvalio se svima koji su u proteklih 25 godina poslovanja ovog preduzeća dali dorinos da ono bude danas ovde gde jeste, a ono je visoko pozicionirano u ovoj oblasti.

AD "Tržnica" obeležava 25 godina rada

- "Posećenost Robne pijace u Malom Bajmoku iz godine u godinu je sve veća, pa tako za vikend, odnosno petak, subotu i nedelju beležimo oko 10.000 posetilaca. Potražnja za tezgama u najtraženijim halama je fantastična, praktično nemamo nijendu slobodnu tezgu, a tako je i na otvorenom delu. U toku adaptacija jednog dela druge hale koji će biti natkriven, u pitanju će biti hala urađena po najsavremenijim standardima i u kojme će se prodavati mleko, mlečni proizvodi i roba od mesa. Planiramo ubacivanje 16 rashladnih vitrina u koima će zakupci moći da čuvaj specifičnu robu u bezbednim uslovima" izjavio je diektor AD "Tržnica"

Robna pijaca „Mali Bajmok", poznatija u narodu kao "Buvljak" u svom prostoru ima četiri hale, oko 1.700 tezgi i više od 200 lokala što ju čini ne samo najfrekventnijom nego i  infrastrukturno najopremljenijom robnom pijacom u regionu.

Auto pijaca je specijalizovana za trgovinu motornim vozilima, prvenstveno putničkim automobilima, nalazi na površini od oko 33 hiljade kvadratnih metara i ima 360  prodajnih mesta.

Stočna pijaca se organizuje svakog petka na prostoru na kojem se nalazi i auto pijaca. Površina ove pijace. sa posebnim ulazom, iznosi 2.000 kvadratnih metara. Na stočnoj pijaci se najčešće prodaje živa stoka, stočna hrana i žitarice.

Sa 84 prodajna mesta, Zelena pijaca u samom centru Palića poznata je po poljoprivrednim proizvođačima iz regiona koji na ovom prostoru, naročito vikendom, plasiraju svoje proizvode po modelu “od njive do trpeze”. “Tržnica” planira da ovaj prostor obogati ponudom artikala starih zanata, kućne radinosti, domaće i organske hrane.

Što se tiče Zelene pijace u Aleksandrovu, ona ima ukupno 18 prodajnih prostora, a cilj joj je da snabdeva stanovnike ove mesne zajednice svežim voćem, povrćem i drugim namirnicama.

Izvor: Subotica.com
Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica" Press povodom 25 godina AD "Tržnica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6646
Povezane teme

Tržnica Subotica

branislav joka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.