Komentara: 21
Pregleda: 14688

Sutra protest špeditera zbog primene novih nerealnih kataloga za carinjenje vozila

08.01.2014. u 15:37h
Nezadovoljni špediteri izražavaju negodovanje zbog pokušaja Uprave carine da suspenduje strane kataloge u postupku carinjenja polovnih vozila i da uvedu u primenu katalog AMSS koji ne odražave realne vrednosti na tržištima zemalja iz kojih se ta vozila uvoze. Subotički špediteri su još danas obustavili carinjenje, a za sutra ispred glavne zgrade carinarnice u Subotici zakazan je zvaničan protest.
Sutra protest špeditera zbog primene novih nerealnih kataloga za carinjenje vozila

Sutra će se u 8 časova i 30 minuta ispred zgrade carinarnice u Subotici održati protestni skup subotičkih špeditera i uvoznika zbog pokušaja Uprave carine da suspenduje strane kataloge u postupku carinjenja polovnih vozila, iz kojih se do sada utvrđivala carinska vrednost istih, i da uvedu u primenu katalog AMSS koji ne odražave realne vrednosti na tržištima zemalja iz kojih se ta vozila uvoze, nego nerealne vrednosti, čime je došlo do obmane javnosti, jer je Carina Srbije medijima dala informaciju da će od Nove godine biti jeftiniji uvoz vozila, a što je veliki broj medija preneo u prethodnim danima.

Istina je da su carine ukinute, shodno SSP-u sa EU, ali da su sada dažbine mnogo veće zbog primene tog kataloga, tj. uvoz je skuplji bez carine, nego ranije sa carinom.

Subotičke špedicije su već danas obustavile carinjenje, o čemu je zvanično obaveštena Carinarnica Subotica i Carinska ispostava Železnička stanica Subotica. Bojkot carinjenja će trajati sve dok se ne usvoje zahtevi špeditera i uvoznika da se suspenduje instrukcija Uprave carine o primeni kataloga AMSS u postupku utvrđivanja carinske vrednosti vozila koja se uvoze iz inostranstva.

Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 14688

Povezana vest

Povezane teme

carina Subotica

subotička carina

uprava carina

carina

špedicija

uvoz automobila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.