Komentara: 159
Pregleda: 29589

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

30.03.2016. u 18:31h
Izvor: Subotica.com
Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke i lider koalicije „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“ posetio je danas Suboticu i pred velikim brojem okupljenih građana poručio da su borba protiv siromaštva, smanjenje nezaposlenosti i očuvanje stabilnosti najvažniji ciljevi.
Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

- U Subotici smo prethodnih godinu i deset meseci doveli strane investitore i otvorili nova radna mesta, ali to nije dovoljno i neće biti dok nivo nezaposlenosti ne bude ispod 15 odsto, a kasnije i ispod deset odsto – naglasio je Aleksandar Vučić i dodao da podrška stranim kompanijama ni ubuduće neće izostati. - Naš najvažniji cilj u budućnosti je da smanjimo siromaštvo, a to ćemo učiniti ako smanjimo nezaposlenost i dovodimo investitore. Njih ne mogu da dovode oni koji EU teraju iz Srbije, jer je nama više od dve trećine izvoza bazirano na izvozu u EU.

Okupljenim građanima lider naprednjaka jasno je poručio da ne nudi med i mleko, već ozbiljnost i odgovornost.

- Ne pričam o onome što neko voli da čuje, nego govorim iz ugla nekoga ko svakog meseca potpiše 2.5 miliona penzija i plata. Dobro znam kako možemo da preživimo a kako ne možemo, a uspećemo samo ako nastavimo sa ovakvom politikom – istakao je Vučić. - Ukoliko ove mere nastave da daju rezltate kao što su dale u protekla tri meseca ove godine, potpuno sam siguran da ćemo pred kraj godine imati povećanje plata i penzija. To je kao temeljna građevina koja se na stabilnim nogama polako podiže u vis, a da nam javne finansije nijednog sekunda ne budu ugrožene.

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

Vučić je kategorično naglasio da se Srbija neće vraćati u prošlost, u vreme pljačkaških privatizacija i izolacije, već da ona mora da bude poštovana i odgovorna zemlja.

- Hvala na podršci koju pružate Srbiji da ostane i opstane kao suverena i nezavisna zemlja, jer jedni bi hteli da budemo nečija kolonija ili da vodimo politiku u interesu nekih drugih velikih sila, a mi svima poručujemo da vodimo politiku samo u interesu Srbije. Jednu zemlju imamo, rezervnu otadžbinu nemamo – jasan je lider naprednjaka. - Zato Srbija ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost, zato je poštovana svuda u svetu. Čuvaćemo politku mira i stabilnosti u regionu, nikome nećemo da pretimo, ali ni da damo da udara na našu Srbiju, a istovremeno, uvek ćemo štititi i Republiku Srpsku, jer je to naša obaveza po Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

O snimcima koji su se ovih dana pojavili u medijima, Vučić nije želeo da govori.

- O onima koji žele da ruše stabilnost, da falsifikuju televizijske snimke, neću da kažem nijednu ružnu reč, jer 16 godina njihove vladavine u Vojvodini o njima mnogo bolje govore - Vojvodina može i zaslužuje mnogo bolje! - poručio je Vučić.

Vučić: Vojvodina zaslužuje i može mnogo bolje!

Aleksandar Vučić se građanima zahvalio na podršci i na razumevanju za poteze koje je morao da povuče.

- Želim da se zahvalim na ogromnoj podršci koju ste nam pružali u prethodnom periodu, na tome što ste dobro razumeli šta je to što radimo, što ste shvatali u kakvoj smo situaciji i u kakvom stanju smo zatekli državu, šta je to što smo morali da menjamo i da uradimo, šta je to što je bilo bolno, a moralo je da se uradi da ne bismo doživeli bankrotstvo – dodao je Vučić. - Hvala što ste izdržali, što ste imali strpljenja, a pre svega hvala penzionerima jer su oni podneli najveći teret. To što su učinili, uradili su za budućnost Srbije, za našu decu i generacije što dolaze. Hvala i mladima na izuzetnoj energiji i svima onima koji veruju u istinu, a ne veruju lakim rešenjima. 

Izvor: Subotica.com
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 159
Pregleda: 29589

Povezana vest

Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

Aleksandar Vučić

sns subotica

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.