Komentara: 0
Pregleda: 1481
Foto

Stimulacija motornog razvoja dece od sada i u Edukativnom centru "Best friend"

27.06.2020. u 10:30h
Sponzorisani sadržaj
Logopedski i defektološki Edukativni centar "Best friend" postoji već dve godine u našem gradu, a pruža širok dijapazon usluga i tretmana za decu koja imaju poremećaje u govoru, pažnji ili razvoju, kako na srpskom, tako i na mađarskom jeziku.
Stimulacija motornog razvoja dece od sada i u Edukativnom centru "Best friend"

U Edukativnom centru "Best friend" na raspolaganju su tretmani za decu od prvih meseci života, pa sve do navršenih 15 godina, poput pedijatra za pravilan psihofizički razvoj, logopedske dijagnostike i tretmana, kinesio tape terapije za sportiste, te terapeutske i relaks masaže za odrasle, a odnedavno su proširili svoju ponudu i na stimulaciju motornog razvoja dece.

- Stimulacija motornog razvoja predstavlja skup aktivnosti i vežbi kojima stimulišemo decu da pravilno usvoje miljokaze motornog razvoja. Pregled se može zakazati kod lekara subspecijaliste dečije fizijatrije, a prepisane vežbe mogu da se rade i u našem centru, jer smo za te potrebe opremili posebnu fiskulturnu salu - objašnjava Kristina Tohati iz Edukativnog centra "Best friend". - Ukoliko dete već ima lekarsku dijagnozu, roditelji mogu da dođu kod nas, gde će ih sačekati pedijatar za pravilan psihofizički razvoj dece, defektolog, psiholog i logoped koji govore srpskim i mađarskim jezikom, a koji će, u skladu sa stručnom procenom i potrebama deteta, odrediti adekvatan tretman.

Ukoliko dete ima poteškoća ili poremećaje u govoru, uz logopedsku terapiju koristi se i digitalni logopedski set, najsavremeniji logopedski instrument namenjen slušanju i govoru, koji u svojoj osnovi koristi digitalno signalno procesiranje.

Set omogućava brzu i preciznu obradu zvuka, gotovo istog kvaliteta i brzine kako to radi i ljudski mozak. Uz logopedski tretman, ovaj set se koristi u većini rehabilitacijskih postupaka kod specifičnih poremećaja jezika, smetnji i poremećaja u čitanju i pisanju, mucanja, poremećaja glasa, a takođe se koristiti i u dijagnostici glasa i govora - kaže Tohati.

Osim ovih, u Edukativnom centru je na raspolaganju i takozvani "neurofeedback", metod koji je namenjen deci kod koje je utvrđen poremećaj pažnje, hiperaktivnoj deci, kao i onima koji imaju smetnje u učenju ili govoru.

- U pitanju je potpuno bezbedan i bezbolan tretman, bez ikakvih štetnih posledica ili upotrebe struje. Prilikom tretmana se prvo prikače dve elektrode za ušne resice i jedna na vrh glave, a potom se na ekranu pojavljuje kompjuterska igrica. U zavisnosti od vrste igre, cilj je da dete usmeri strelicu na metu, bez upotrebe miša i tastature, tako što će zadatak savladati isključivo snagom svojih misli i dovoljnom koncentracijom. Uz pomoć ovog metoda, mozak je moguće trenirati kako bi osoba mogla da razvija svoje psihofiziološke funkcije, rešava različite probleme u ponašanju i učenju, i poveća sposobnost koncentracije - dodaje naša sagovornica.

Logopedski i defektološki Edukativni centar "Best friend" nalazi se na adresi Štrosmajerova 24 (II sprat), a za više informacija o uslugama i zakazivanje tretmana možete pozvati na telefon 024/572-744 ili 060/0543-525. Radno vreme centra od ponedeljka do petka je od 9 do 19 časova.

Sponzorisani sadržaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1481
Povezane teme
logoped defektologija edukativni centar best friend
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.