Komentara: 2
Pregleda: 5778

Učenica generacije – titula koja se zaslužuje

25.06.2020. u 09:46h
Sponzorisani sadržaj
Ove školske godine Nastavničko veće Tehničke škole "Ivan Sarić" za najbolje učenice generacije izabralo je Jovanu Babić, na srpskom nastavnom jeziku i Naomi Farkaš, na mađarskom nastavnom jeziku. Obe maturantkinje su se školovale za elektrotehničara informacionih tehnologija i svojim radom tokom srednjoškolskog perioda zaslužile prestižnu nagradu najboljih učenica u svojoj školi.
Učenica generacije – titula koja se zaslužuje

Na kraju svake školske godine, Nastavničko veće Tehničke škole "Ivan Sarić" suočava se sa nimalo lakim zadatkom – izborom najboljeg učenika generacije na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Postojanje Pravilnika o izboru đaka generacije čini zadatak lakšim, ali je često i dokaz da je život širi od svakog propisa i pravila, jer je svaki kandidat za laskavu titulu vredan nagrade, ali je osvojiti mogu samo najbolji.

Osim odličnog uspeha i primernog vladanja, Jovana Babić i Naomi Farkaš istakle su se pozitivnim odnosom prema radu, učestvovanjem u vannastavnim aktivnostima i negovanjem drugarskih odnosa. Ponosne su predstavnice onog dela svoje generacije koji znanjem i zalaganjem stiče poziciju u društvenoj sredini, a osim tehničkih sklonosti, neguju i umetničke talente.

- Pored učenja uvek sam se trudila da nađem vremena i za čitanje knjiga. Volim da čitam romane i pesme, i sama pišem stihove, a ponekad i novele - kaže nam Naomi. - Prošle godine sam na umetničkom takmičenju srednjoškolaca u slem poeziji osvojila treće mesto, a ove školske godine sam se takmičila u pisanju novele i na okružnom nivou osvojila treće mesto.

Sastavni deo Jovaninog žvota su, takođe, knjige. Za nju je čitanje knjiga otkrivanje novih svetova, a u svakom predanom čitaocu krije se potencijalni pisac. Dokaz za to je Velika prva nagrada koju je osvojila na Svetosavskom književnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Srbije, Republike Srpske i rasejanja. 

Dok čitam knjige, imam utisak da ulazim u opisani svet i na trenutak proživljavam život književnih junaka. To je dar koji nam daje književnost - ističe Jovana.

Učenice generacije Tehničke škole "Ivan Sarić" su svestrane ličnosti. Obe su učestvovale na takmičenjima iz matematike i osvajale nagrade. Jovana skromno kaže da je na takmičenjima dobijala nagrade i pohvalnice, ali da joj je od osvojenog mesta bitnije plasiranje na viši nivo takmičenja. Osim toga, učestvovala je na takmičenju u kazivanju broja Pi i pobeđivala. Naomi volontira u organizacijama "Dečija misija" i "Word of Life", a u slobodno vreme svira gitaru. Programiranje je Jovanin i Naomin izbor životnog poziva. 

- Razvila sam ljubav prema programiranju. Nekada mi je bilo teško da savladam gradivo, ali sam se borila i učila da steknem potrebno znanje. Shvatila sam da, u budućnosti, želim da napredujem u toj oblasti. Donela sam odluku da svoje školovanje nastavim na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Radujem se sticanju novog znanja iz programiranja i baza podataka - otkriva nam Jovana, sa kojom se složila i Naomi, dodajući da u budućnosti planira da se bavi programiranjem i da je spremna za nove izazove koje nude informacione tehnologije.

Čestitamo Jovani i Naomi na osvojenoj tituli, a Tehničkoj školi "Ivan Sarić" želimo da narednih školskih godina ima još teži zadatak da u brojnoj konkurenciji vrednih i uspešnih maturanata bira najbolje.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 2 nedelje i 3 dana
Komentara: 2
Pregleda: 5778
Povezane teme
tehnička škola ivan sarić učenik generacije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.