Komentara: 0
Pregleda: 1208

12 tona muzike

14.12.2009. u 19:31h
Izvor: RTV Yueco
12 tona muzike

Sinoć je u Sali Jadran održan koncert Jasne Jovićević i Improv kolektiva “12 tona muzike”. Dvanaest tona muzike je umetnički poziv na odgovornost i buđenje koji za tematiku bira ovogodišnju tragičnu ekološku katastrofu na Palićkom jezeru, gde je pomrlo 12 tona ribe. Projekat je vođen od strane NVO “Artrust”a u saradnji sa Ustanovom kulture “Vuk Karadžić” i NVO “AŠC”.

Publika je kroz multidisciplinarni pristup bila izložona kompaktnoj umetničkoj produkciji, kao i pitanjima o ekološkim problemima koji su zajednički i o kojima svako mora da razmisli. Iako bazirano na korišćenju zagrađene i čiste vode, instrumenata od otpadaka i prirodnih materijala, umetnici su dodavanjem klasičnih instrumenata, elektronskih efekata i video produkcije, stvorili fuziju između savremenog, autentičnog, zagađenog, svežeg, ponovo iskorišćenog i prerađenog modela originalnosti.

Na čelu Improv Kolektiva je Subotičanka Jasna Jovićević, kompozitorka, saksofoniskinja i aranžer. U grupi joj se pridružuju muzičari savremenog stvaralaštva kao i gost Ziggi Campbell, škotski mag elektronske muzike. Nakon diplomiranja na Franc List Muzičkoj Akademiji u Budimpešti, sticanju magistrature na York Univerzitetu u Torontu, godinama provedenim u Brazilu, Austriji, Torontu i Njujorku Jasna se vratila kući pre godinu dana.

Premijera koncerta ‘’12 tona muzike” bila je dan ranije u Ustanovi kulture ”Vuk Karadžić” u Beogradu. Projekat koji publika odlično prihvatila, podržan je i od strane Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1208
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.