Komentara: 0
Pregleda: 1491

14 miliona za početak oporavka Palića

21.07.2009. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
14 miliona za početak oporavka Palića

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić rekao je da podržava akciju „Očistimo jezero Palić“ koja će se organizovati na summer trip festivalu. Gradonačelnik je napomenuo da problem jezera Palić datira još od ranije i da je sadašnje stanje vode u jezeru samo rezultat dugogodišnje ne brige o jezeru.

Još u vreme kada se Palić poslednji put veštački ispraznio, bilo je nagoveštaja da će se za deset godina probelm ponovo pojaviti. Životni vek jezera donekle su produžile devedesete godine, kada je industrija u Srbiji, pa i Subotici, bila veoma loša tako da se tih godina jezero nije dodatno uništavalo.

Povodom rešavanja ovog problema pred uskršnje praznike, predstavnici grada potpisali su ugovor sa Ministarstvom ekologije na 4 miliona i 600 hiljada dinara, dok je pre nekoliko meseci potpisan aneks o dodatnih 2 miliona i 750 hiljada dinara. Fond za ekologiju odobrio dodatnih 4 miliona 950 hiljada dinara, ali taj ugovor još nije potpisan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1491
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.