Komentara: 0
Pregleda: 637

30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za petak, 22. septembar

21.09.2023. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za petak, 22. septembar

Šestog dana 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, u petak 22. septembra, kao poslednju u takmičarskom programu publika će moći da pogleda predstavu “Petar i Vuk” rumunskog pozorišta “Baja Mare”, na Sceni „Jadran” Narodnog pozorišta u 10 časova.

Bajka za simfonijski orkestar Petar i vuk je tajanstvena priča koju je osmislio ruski kompozitor Sergej Prokofjev. Hrabri dečak, dobre životinje, prelepa muzika i očaravajuće senke pozivaju gledaoca na avanturu iz vremena detinjstva: kako se pobeđuje strah?

30. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za petak, 22. septembarPetar živi na ivici šume sa svojim dedom koji mu ne dozvoljava ulazak u šumu iz straha od divljih životinja. Umesto toga, on mu čita pregršt priča, među kojima je i priča o strašnome vuku. Jednoga dana, Petar, Vrabac Munja, Patak i Mačak krenuše su u lov - bez tenka, puške ili topa - da uhvate velikog, zlog vuka. Kroz gustu šumu, u svetlosti punog meseca, strah je narastao i Petar je hitro alarmirao lovce. Međutim, vuk se krio i čekao.

Predstavu je režirao Julian Bulansea.

U okviru filmskog programa u 11 časova u Bioskopu Eurocinema, biće prikazan animirani film “Ups 2! Avantura se nastavlja”.

Svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada najboljim predstavama zakazani su za 19 časova u Dečjem pozorištu Subotica.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 637
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.