Komentara: 0
Pregleda: 211

31. FEF Palić – Najava dešavanja četvrtog festivalskog dana

23.07.2024. u 07:00h
Izvor: Subotica.com
31. FEF Palić – Najava dešavanja četvrtog festivalskog dana

Četvrtog festivalskog dana, u utorak 23. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazano ostvarenje “Kad svane dan” Runara Runarsona, a od 23h film “Proslava” Bruna Ankovića.

U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će na repertoaru biti filmovi “Bosanski lonac” Pava Marinkovića (18h) i “Pet i po ljubavnih priča u stanu u Viljnusu, Litvanija“ Tomasa Vengrisa (20h).

U selekciji “Galicija u fokusu”, u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija, od 19 časova na programu je film “Matria” koji je režirao Alvaro Gago.

U selekciji “Novi mađarski film”, u Bioskopu Eurocinema u Subotici će u 19 časova biti prikazan film “Neke ptice”  (Daniel Hevér).

U selekciji “Eco Dox” u Art Bioskopu “Lifka” u Subotici, od 17 časova na programu je film “Šuma” rediteljke Lidije Dude.

Na istom mestu u selekciji “Novi evropski dokumentarni film”, od 19 časova će biti prikazano ostvarenje “Zinzindurrunkarratz” Oskara Alegrije.

U selekciji Omaž dobitniku Underground Spirit nagrade, u bioskopu Abazija od 22h  na repertoaru je ostvarenje “Neuspešna praznina” Mike Tanile.

U okviru selekcije filmova sa Žigmond Vilmoš festivala, od 17 časova u Bioskopu Eurocinema u Subotici biće prikazani kratki filmovi: “Poslednji čas” (Máté Gergely Kiss), “Afrikata” (Anna Gyimesi), i “Einstand” (Levente Kölcsey).

U programu predstavljanja Alexandre Trauner Art/Film Festivаla iz Solnoka, od 17 časova u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija, publika će moći da pogleda kratkometražna ostvarenja “Anja” (Benő Baranyi), “Zbogom, mala ulice!” (Éva Darabos), “Koreni” (Paula Wilczyńska), “Mešanje” (Gillian Darling-Kovanić), “Sveti Kulon” (Ernest Lorek), i “Tvoj tata” (Kühnel Szabó Anita).

Za 23 časa u Bioskopu Abazija zakazana je svirka grupe Moonlightning.

U bioskopu Eurocinema biće održana repriza Takmičarskog programa. U terminu od 12.00 časova biće prikazan film “Poslednji od Jevreja”, a od 14.00 časova film “Kalmanov dan”.
Cena jednodnevne ulaznice za dva filma Glavnog takmičarskog programa je 300 dinara. Ulaznice za ovaj program mogu se kupiti na blagajni Letnje pozornice od 20. do 26. jula 2024. godine, od 20.00 časova.

U slučaju loših vremenskih uslova, filmovi takmičarskog programa će se prikazivati u bioskopu Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15) u predviđenom terminu.
Cena jednodnevne ulaznice za dva filma takmičarske selekcije Paralele i sudari je 200 dinara. Ulaznice za program Paralele i sudari mogu se kupiti na blagajni bioskopa Abazija na Paliću pola sata pre početka projekcije.

Ulaz na sve ostale festivalske projekcije je besplatan!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 32 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 211
Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.