Komentara: 0
Pregleda: 273

31. FEF Palić – Najava dešavanja drugog festivalskog dana (21. jul)

21.07.2024. u 07:00h
Izvor: Subotica.com
31. FEF Palić – Najava dešavanja drugog festivalskog dana (21. jul)

Drugog festivalskog dana, u nedelju 21. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazano ostvarenje “Svetlost bledi” Fedona Papamihaela, ovogodišnjeg laureata nagrade “Aleksandar Lifka”u kategoriji inostranih stvaralaca, a od 23h film “Čovek magnet” Gusta Van Der Bergea.

U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će na repertoaru biti filmovi “Svetla” Beate Parkanove (18h) i “Zauvek - zauvek” Ane Burjačkove (20h)

U selekciji “Galicija u fokusu”, u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija, u 19 časova na programu je film “Obod” Alberta Gracije.

U selekciji “Novi mađarski film”, u bioskopu Eurocinema u Subotici će u 19 časova biti prikazan film “Bez vazduha” rediteljke Katalin Moldovai.

Prvi film u selekciji “Eco Dox” je “Držeći nebo” Pitera Van Ekea, a biće prikazan u Art bioskopu “Lifka” u Subotici u 17 časova.

U Art bioskopu “Lifka” u Subotici, u selekciji “Novi evropski dokumentarni film” od 19 časova će biti prikazano ostvarenje “April u Francuskoj“ Davida Boareta.

U okviru specijalnih projekcija, od 16 časova u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija biće prikazan programski blok “Na ekranu – otkrijte Evropu kroz film i fudbal” sa kratkometražnim filmovima, nakon kojih će biti održana i kratka panel diskusija.

U programu “Mladi duh evrope”, u bioskopu Abazija će od 22h biti prikazani filmovi “Zemlja planina” Olge Kosanović, “Idu dani” Igora M. Toholja, “Haljina za finale” Martine Meštrović, i “Ljubavnica Avinjona” (Manuel Fernández Ferro).

U pratećem programu festivala, u 16:30 u bioskopu Abazija, biće otvorena izložba “Sedam karikatura za sedmu umetnost”, Galerije savremene karikature Milenko Kosanović.
Na Velikoj terasi na Paliću, za 17h je zakazan razgovor sa Anicom Dobrom, dobitnicom nagrade “Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca.

U 23h u bioskopu Abazija biće održana festivalska žurka uz nastup grupe Matatas.

Cena jednodnevne ulaznice za dva filma Glavnog takmičarskog programa je 300 dinara. Ulaznice za ovaj program mogu se kupiti na blagajni Letnje pozornice od 20. do 26. jula 2024. godine, od 20.00 časova.

U slučaju loših vremenskih uslova, filmovi takmičarskog programa će se prikazivati u bioskopu Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15) u predviđenom terminu.

Cena jednodnevne ulaznice za dva filma takmičarske selekcije Paralele i sudari je 200 dinara. Ulaznice za program Paralele i sudari mogu se kupiti na blagajni bioskopa Abazija na Paliću pola sata pre početka projekcije.

Ulaz na sve ostale festivalske projekcije je besplatan!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 17 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 273

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.