Komentara: 0
Pregleda: 297

31. FEF Palić – Najava dešavanja sedmog festivalskog dana

26.07.2024. u 07:00h
Izvor: Subotica.com
31. FEF Palić – Najava dešavanja sedmog festivalskog dana

Sedmog, poslednjeg festivalskog dana, u petak 26. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u 21h biće dodeljena festivalska priznanja najboljim evropskim ostvarenjima, nakon čega će u Glavnom takmičarskom programu van konkurencije biti prikazan “Drugi čin” Kventina Dipijoa.

U programu Specijalne projekcije, u Bioskopu Abazija od 18 časova biće prikazano dokumentarno ostvarenje “Topli film” reditelja Dragana Jovićevića.

U selekciji “Novi mađarski film” u Bioskopu Eurocniema u Subotici, od 19 časova na programu je film “Zemelvajs”.

U selekciji “Eco Dox” u Art Bioskopu “Lifka” u Subotici od 17 časova na programu je film “Svet po mom tati” Marte Kovarove koji prikazuje zajednički san jednog fizičara i njegove ćerke umetnice o efikasnom rešenju za spas planete.

Film “Rikardo i slikarstvo” Barbeta Šredera biće prikazan u istom prostoru od 19 časova u okviru selekcije  “Novi evropski dokumentarni film”.

U selekciji “EFA Shorts”, u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija, od 17 časova na programu su filmovi “27” (Flora Ana Buda), ”Seti se kako sam jahala belog konja” (Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda), “Enrikov rođendan” (Francesco Sossai), “U šumi su ljudi” (Szymon Ruczyński) i “Zun” (Jonatan Schwenk).

U 23h u Bioskopu Abazija biće održana i završna festivalska žurka.

Cena jednodnevne ulaznice za Glavni takmičarski program je 300 dinara. Ulaznice za ovaj program mogu se kupiti na blagajni Letnje pozornice od 20. do 26. jula 2024. godine, od 20.00 časova.

U slučaju loših vremenskih uslova, filmovi takmičarskog programa će se prikazivati u bioskopu Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15) u predviđenom terminu.
Ulaz na sve ostale festivalske projekcije je besplatan!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 15 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 297
Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.