Komentara: 0
Pregleda: 502

31. FEF Palić – Najava dešavanja šestog festivalskog dana

25.07.2024. u 07:00h
Izvor: Subotica.com
Šestog festivalskog dana, u četvrtak 25. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazano ostvarenje “78 dana” Emilije Gašić, a od 23 časa film “Devojka sa iglom” Magnusa fon Horna.
31. FEF Palić – Najava dešavanja šestog festivalskog dana

U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će na repertoaru biti filmovi “Osmeh sudbine” Andžeja Jakimovskog (18h), i “Panoptikon” Džordža Siharulidzea (20h).

U selekciji “Galicija u fokusu”, u Maloj sali “Mira Banjac” bioskopa Abazija, od 19 časova na programu je film “Ražene gljivice” rediteljke Hajone Kamborde.

U selekciji “Novi mađarski film”, u Bioskopu Eurocinema u Subotici će u 19 časova biti prikazan film Sve o Lefkovičima (Ádám Breier).

U selekciji “Eco Dox” u Art Bioskopu “Lifka” u Subotici, od 17 časova na programu je film “Gerlah” (Aliona van der Horst, Luuk Bouwman).

U istom bioskopu, u selekciji “Novi evropski dokumentarni film” od 19 časova će biti prikazano ostvarenje “Nepripitomljena tela” Eline Psiku.  

U okviru programa predstavljanja novosadskog 21114 Film Festa, u 17 časova u Maloj sali bioskopa Abazija na Paliću biće prikazani kratki filmovi “Džimi plovi daleko” Tamare Broćić, “Ko je sad taj Ika Bašić” Tamare Trninić i Sonje Rakić, “Mar” Milorada Milatovića, “Pobeći od Irene” Irene Antin, “Guguto Memeto” Branislava Stošića, “Boca de Ferro” Mateja Matijevića, i “Komšije” u režiji polaznika projekta „Art Kvart - Start!”.

U isto vreme u glavnoj sali Bioskopa Abazija, na programu će biti selekcija studentskih filmova: “Mamut” Đorđija Petrovića, “Reumor” Anđele Bucalović, “Blago nama” Vanje Vujina, “Ko je sad taj Ika Bašić” Tamare Trninić i Sonje Rakić, i “Vuk” Boa Stamatovića.

U selekciji “Mladi duh Evrope” u bioskopu Abazija, od 22 časa na programu su filmovi u okviru posebnog izbora “Mladi duh Mađarske”: “Cipele i kopita” (Viktória Traub), “Pitajte Alberta” (Szandra Pataki), “Moderna vremena” i “Uvod u filmske studije (Géza M. Tóth), “Meditacija u sumrak” (Judit Erdélyi), “Džin Oliver” (Júlia Lantos), i “Satana” (Arion Csihar, Marcell Belső).
Za 23 časa u Bioskopu Abazija zakazana je svirka benda Positive Ordinary People.

U bioskopu Eurocinema biće održana repriza Takmičarskog programa. U terminu od 12.00 časova biće prikazan film “Sinovi”, a od 14.00 časova film “Andreina ljubav”.

U bioskopu Abazija od 16.00 časova biće prikazan film “Osam prizora na jezeru Biva” estonskog reditelja Marka Rata u selekciji Paralele i sudari.

Cena jednodnevne ulaznice za dva filma Glavnog takmičarskog programa je 300 dinara. Ulaznice za ovaj program mogu se kupiti na blagajni Letnje pozornice od 20. do 26. jula 2024. godine, od 20.00 časova.

U slučaju loših vremenskih uslova, filmovi takmičarskog programa će se prikazivati u bioskopu Eurocinema (Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15) u predviđenom terminu.

Cena jednodnevne ulaznice za dva filma takmičarske selekcije Paralele i sudari je 200 dinara.

Ulaznice za program Paralele i sudari mogu se kupiti na blagajni bioskopa Abazija na Paliću pola sata pre početka projekcije.

Ulaz na sve ostale festivalske projekcije je besplatan!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 7 časova
Komentara: 0
Pregleda: 502
Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.