Komentara: 0
Pregleda: 568

31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za četvrtak, 26. septembar

25.09.2024. u 19:19h
Izvor: Subotica.com
Petog dana 31. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, u četvrtak 26. septembra, u takmičarskom programu publika će moći da pogleda predstave “Crvenkapica” iz Republike Srpske (Narodno pozorište Subotica – Scena Jadran, 10h), i “Ne čekaj me” iz Francuske (Dečje pozorište Subotica, 12h).
31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za četvrtak, 26. septembar

Dječije pozorište Republike Srpske izvešće predstavu “Crvenkapica” nastalu prema bajci braće Grim i Šarla Peroa, po režiji i scenariju Ljudmile Fedorove. .Ova popularna bajka oduševljava generacije i generacije mališana. Najpopularnija je to i kapica i devojčica među kapicama i devojčicama. U ovoj priči sve je isto i sve je drugačije. Baka je bolesna, Crvenkapica će poći da je poseti, naići će vuk. Ali, kako će sve to početi i kako završiti, poneće mašta rediteljke Ljudmile Fedorove kroz fantastične lutke i fantastične likove i lutke u kojima kucaju srca naših glumaca.

Pozorište "Sneg na trepavicama" iz Francuske spremilo je predstavu “Ne čekaj me…” autorke i rediteljke Vere Rozanove. Predstava vodi najmlađu publiku na putovanje u svet nalik snu - u kome kuće poseduju krila, noge ili jedra kojima se mogu otisnuti na izlete svake noći. No, jednog dana, kuća odlazi na put bez svog stanara...Time otpočinje potraga za izgubljenom kućom koja objedinjuje ručne lutke i crtane filmove u jednom poetskom i humorističnom univerzumu.

31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za četvrtak, 26. septembarU Hotelu Patria u 16 časova, biće održane promocije knjige “Čarobni kamen i druge bajke” Davora Dragojevića, časopisa “Niti” (18/19), i Zbornika “Pozorište za decu – umetnički fenomen” (knjiga 14).

U okviru filmskog programa u Bioskopu Eurocinema, u 11h na program je norveški igrani film “Kraljica plesa”.

Ulaz na sve programe je besplatan, a kompletan program moguće je pogledati na sajtu festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 dan i 9 časova
Komentara: 0
Pregleda: 568
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.