Komentara: 0
Pregleda: 236

31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za petak, 27. septembar

26.09.2024. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Šestog dana 31. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, u petak 27. septembra, kao poslednju u takmičarskom programu publika će moći da pogleda predstavu “Bajka sva od šećera” Kazalište Virovitica i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci iz Hrvatske”, na Sceni „Jadran” Narodnog pozorišta u 10 časova.
31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za petak, 27. septembar

“Bajka sva od šećera” je priča o jednoj Crvenkapici, jednoj Baki i jednom neobičnom Vuku koji voli decu, a još više voli slatkiše i kolače. Pa, ko bi uostalom pokraj čokoladne torte i hteo pojesti Baku? Kroz jednu od najpoznatijih bajki braće Grim bavimo se važnošću negativaca u bajkama i šta oni nose kroz priču. Može li Crvenkapica uopšte postojati bez Zločestog Vuka pogledajte u lutkarskoj predstavi Bajka sva od šećera. Predstavu je režirala autorka Sara Lustig.

U Fondaciji “Danilo Kiš” u okviru pratećeg programa biće izvedena kratka interaktivna predstava za bebe pod nazivom “Srebrno drvo”. Autor predstave i projekta je Kliona Nunan iz Irske. Ova predstava tematizuje ideju životnog izbora, dopuštajući bebama (njihovu možda prvu) priliku da načine izbor. Predstava je donekle koncipirana na rumunsko-slovenskoj zamisli o vilama Suđenicama. Radionica će biti održana u dva termina, prvi je namenjen bebama od 0 do 36 meseci i počinje u 10h, dok je drugi namenjen deci od 3 do 6 godina i počinje u 11.30 časova.

U okviru filmskog programa u Bioskopu Eurocinema biće prikazan animirani film “Toni, Šeli i magično svetlo”.

Festival će biti svečano zatvoren u 19 časova u Dečjem pozorištu Subotica, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada.

Ulaz na sve programe je besplatan, a kompletan program moguće je pogledati na sajtu festivala.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 časova i 38 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 236
Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.