Komentara: 0
Pregleda: 1191

31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za ponedeljak, 23. septembar

22.09.2024. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Drugog dana 31. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, u ponedeljak 23. septembra, u takmičarskom programu publika će moći da pogleda predstave “Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta Subotica (Dečje pozorište Subotica, 12.00) i “Praljudi” Pozitivnog pozorišta iz Češke (Narodno pozorište Subotica – Scena Jadran, 17.00).
31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za ponedeljak, 23. septembar

Dečje pozorište Subotica izvešće predstavu  “Igraj se sa mnom!” (autori Tamaš Olah, Marta Bereš, Andrej Boka, režija Andrej Boka). U želji da svojoj deci sve obezbede, roditelji ponekad zaborave da im daju ono što je deci najpotrebnije, svoju pažnju i vreme. Ova predstava je mali podsetnik i poziv na igru.

Češko Pozitivno pozorište izvešće predstavu “Praljudi” (autor i režija: Jiří Šponar). U početku nije bilo kuća bez promaje, ni krovova da zadrže kišu. Nije bilo ni tople peći kada dođe nemilosrdna zima. Ukratko, u početku - kada je čovek još bio pračovek – malo toga je bilo iole razumljivo. Predstava vas poziva da dođete i pogledate kako se mali čovek postepeno izborio za svoje mesto usred svemoćne prirode.

U ponedeljak 23. septembra u 11.30 u Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, biće otvorena “Studentska izložba festivalskog plakata“, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Plakate su radili studenti treće godine fakulteta sa odseka Primenjena grafika (Moduli: Grafika i knjiga i Animacija; Predmet: Ilustracija), pod mentorstvom profesora Bobana Savića Geta.

31. Međunarodni festival pozorišta za decu – program za ponedeljak, 23. septembar

Istog dana u Galeriji Otvorenog univerziteta u 13.00 časova, biće otvorena izložba u čast dobitnika nagrade za životno delo, “Mali princ” za 2024. godinu - svojevrstan dokaz o posvećenosti i izvanrednom doprinosu Luke Kecmana i Jaroslava Antonjuka u oblasti pozorišta za decu i mlade.

U pratećem festivalskom programu, u ponedeljak 23. septembra u 15.00 časova u Hotelu Patria biće predstavljene knjige “Lutka od vrtića do školske družine: lutkarski priručnik i zbirka” Branke Rudman i “65 godina profesionalnog stvaralaštva – Pozorište lutaka Niš”. Na istom mestu u 16.00 časova biće održan i razgovor sa ovogodišnjim dobitnikom nagrade “Mali princ” – Lukom Kecmanom.

U okviru filmskog programa festivala, u Bioskopu Eurocinema u Subotici na programu će u 11:15 časova biti francuski igrani film “Moj Jaguar”.

Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 dana i 15 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1191

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.