Komentara: 0
Pregleda: 1123
Uživo
Video

4. sednica Skupštine grada

03.10.2024. u 08:45h
Izvor: Subotica.com
Danas se održava 4. sednica Gradskog parlamenta u aktuelnom sazivu na kojoj će se naći 21 tačka dnevnog reda. Najznačajnija se tiče rebalansa budžeta, a potom će se i razmatrati izveštaji o radu javnih preduzeća pod okriljem Grada Subotice. Prenos počinje u 9 časova.
4. sednica Skupštine grada

Na današnjoj, četvrtoj sednici Skupštine grada, odbornici će odlučivati o 21 tački dnevnog reda, među kojima je najvažnija Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada za 2024. godinu kojom će se obim gradske kase uvećati za 480 miliona dinara, odnosno 4,5 odsto. Prenos iz Velike većnice počinje u 9 časova.

Ovo je prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta, koji će tako iznositi skoro dve i po milijarde dinara.

- Od toga, 918.000 dinara namenjeno je za zgradu Narodnog pozorišta, koja je dobila upotrebnu dozvolu za četiri funkcionalne celine – veliku pozorišnu salu, kamernu scenu i dve prostorije za probe i uskoro ćemo moći da uživamo u pozorišnim predstavama. Pored brojnih komunalnih projekata i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, Grad ulaže i u zdravstvenu zaštitu i tu bih istakao projekat izgradnju ambulante na Paliću, za koju smo predvideli 63 miliona u ovoj godini i 43 miliona u idućoj – najavio je Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada. - Bitno je pomenuti i izgradnju objekta za sakupljanje otpada životinjskog porekla koji se gradi u Čantaviru kod postojećeg stočnog groblja čija je ukupna vrednost 62 miliona dinara.  Time će se višegodišnji proble odlaganja životinjskog otpada trajno rešiti.

Pred odbonicima će se naći i izmene programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća zbog rebalansa, a ono što treba istaći je da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ isplatilo poslednju ratu kredita EBRD banci.

Više detalja pročitajte u povezanoj vesti.

Prenos iz velike većnice počinje u 9 časova, a možete ga pratiti na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice 4. sednica Skupštine Grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 41 minut
Komentara: 0
Pregleda: 1123

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.