Komentara: 4
Pregleda: 2235

5 dana od primene Zakona, a trotoari puni opušaka

17.11.2010. u 14:43h
Izvor: RTV Yueco
<p>Posle samo pet dana od primene novog Zakona o za&scaron;titi stanovni&scaron;tva od izloženosti duvanskom dimu, parkovi i trotoari su prepuni opu&scaron;aka. U "Čistoći i zelenilu" kažu da neće postavljati kante ispred ustanova isključivo za tu namenu, ali da je skoro postavljeno 50 novih na Segedinskom putu, u koje se mogu odlagati i opu&scaron;ci.</p>
5 dana od primene Zakona, a trotoari puni opušaka

Naši sugrađani jedinstveni su u mišljenju da pušenje ispred ustanova i bacanje opušaka nije prikladno, ali se razlikuju u stavu kako bi takvu situaciju trebalo rešiti.

U „Čistoći i zelenilu" kažu da nemaju plan o postavljanju specijalnih kanti za opuške. Ipak, po nalogu Direkcije za izgradnju grada u februaru je postavljeno 50 novih kanti na Segedinskom putu, koje mogu poslužiti i kao pepeljare. Trenutno je gradu postavljeno 280 kanti za odlaganje smeća. Taj broj će se povećati, jer za nekoliko dana, nove kante za otpatke trebalo bi da dobije i Radijalac.

Politehnička škola i Tehnološko hemijska škola su, i pre početka primene ovog zakona, izrazile želju da početak njegove primene dočekaju spremno. Kako bi održali dobre komšijske odnose i sprečili zagađivanje okoline obratili su su „Čistoći i zelenilu" koja im je poklonila po 3 kante, koje služe za bacanje opušaka. Koliko je važno sprečiti neprikladno bacanje opušaka, najbolje ukazuje činjenica da opušak - filter cigarete ima vek raspadanja više od 10 godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2235
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.