Komentara: 4
Pregleda: 2117

6 sanitetskih vozila za dom zdravlja

31.08.2009. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
<p>Dom zdravlja u Subotici dobio je četiri nova sanitetska vozila sa kompletnom opremom u okviru projekta "Tehnička podr&scaron;ka hitnoj medicinskoj pomoći u Srbiji" koji je finansiran sredstvima Evropske Unije. Grad Subotica je sredstvima iz budžeta pomogao kupovinom jo&scaron; dva sanitetska vozila. Sa ovim vozilima, subotički Dom zdavlja koji brine o zdravlju oko 148 000 stanovnika raspolaže sa deset sanitetskih vozila u samom gradu i jo&scaron; četiri u prigradskim naseljima, čime se po opremljenosti svrstava u red vodećih u Srbiji.</p>
6 sanitetskih vozila za dom zdravlja

Četiri nova vozila sa kompletnom opremom i dva finansirana sredstvima lokalne samouprave za koje Dom zdravlja poseduje opremu, značajno će poboljšati primarnu zdravstvenu zaštitu građana Subotice i okoline.

Lokalna samouprava od 2006. godine sukcesivno pomaže kompletiranju i obnovi sanitetskog voznog parka Doma zdravlja. Pored ovog, jedan od ciljeva koji je gradska uprava sebi postavila jeste pronalaženje novog rešenja prostora u kome će biti smeštena služba Hitna pomoć kako bi joj bili omogućeni bolji uslovi za rad.

Sanitetska vozila su obezbeđena iz projekta vrednog 9 miliona eura koji je predviđen za nabavku 252 vozila za celu Srbiju, od čega je za Vojvodinu planirano da 30 mesta dobije vozila. Ovo je samo deo projekta reforme Hitne pomoći koja će trajati više od godinu dana i koja će doneti mnogo novina u odnosu na to kako je sada koncipirana ova služba.

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa domovima zdravlja planira još dva projekta. Prvi se odnosi na podršku uvođenja nove strategije za borbu protiv droga, dok je drugi usmeren na stvaranje pomoći pri podizanju kapaciteta za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2117
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.