Komentara: 1
Pregleda: 3897

72 nova radna mesta u Gerontološkom centru

06.07.2009. u 20:07h
Izvor: RTV Yueco
72 nova radna mesta u Gerontološkom centru

Gerontološki centar uskoro će zaposliti 72 radnika uz pomoć javnih radova. Za ovu ustanovu, kada je reč o Subotici, izdvojeno je najviše para povodom ovog projekta, s obzirom na to da su prednost u biranju projekata imale usluge negovateljstva.

Pokrajinski sekretar za zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin odbacio je otpužbe Člana gradskog veća zaduženog za socijalna pitanja Oskara Senašija kao i člana gradskog veća zaduženog za privredu Kornela Bajtaija koji tvrde da je razlog za otvaranje 72 radna mesta političke prirode.

Za ovaj projekat je od strane Izvršnog veća Vojvodine izdvojeno preko 12.5 miliona dinara, koji će biti upotrebljeni za zarade zaposlenih. Za sada je prijavljeno 300 lica za 72 radna mesta koliko Gerontološki centar ima otvoreno.

Pokrajinski sekretar za zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da su postojali kriterijumi po kojem su se projekti birani. On je demantovao optužbu da je Gerontološkom centru odobreno 72 radna mesta, isključivo zbog stranačke aktivnosti direktora ove institucije. S obzirom na to da se javni radovi odnose na obavljanje poslova u socijalnim, humanitarnim, kulturnim i drugim delatnostima, poseban akcenat stavljen je na usluge negovateljstva s obzirom na iskazane potrebe lokalnih samouprava i starosnu strukturu stanovništva u Vojvodini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3897
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.