Komentara: 4
Pregleda: 2289
Foto

Akademija u spomen na žrtve NATO bombardovanja

26.04.2017. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
U Dečjem pozorištu, u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, sinoć je održana memorijalna akademija „Srbija pamti – 18 godina posle“, posvećena godišnjici NATO bombardovanja.
Akademija u spomen na žrtve NATO bombardovanja

Po rečima Saše Gravorca, predsednika Saveza srpskih udruženja SBO, akademija nije samo omaž žrtvama koje su pale tokom NATO bombardovanja, nego svima koji su svoje živote dali za slobodu i zbog toga se održava u aprilu, kada je 1941. bombardovanjem Beograda počeo Drugi svetski rat..

- Ovo je druga po redu memorijalna akademija, prošlo je 18 godina, i nama je cilj da se prisetimo tragedije koja se tada desila, svih stradanja koja smo proživeli, jer kako kažu, žrtve umiru dva puta, jednom kada stradaju, a drugi put kada budu zaboravljene – ističe Gravorac. - U našoj istoriji imamo puno primera da smo žrtve zaboravili, da smo preko bitnih istorijskih događaja olako prešli a to nas je skupo koštalo jer su se te istorijske greške ponovile. Upravo ovakvim skupovima treba da sprečimo da bitni događaji padnu u zaborav, jer samo učenjem na greškama iz prošlosti možemo da gradimo novu zajedničku budućnost.

U umetničkom programu učestvovali su profesor istorije Aleksandar Rastović, učenici Ekonomske škole, hor „Mironosice“ i đaci Muzičke škole u Subotici, odsek etno pevanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2289
Povezane teme

nato

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.