Komentara: 0
Pregleda: 1620

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život" u subotu u Crvenom krstu

09.03.2023. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život" biće održana u subotu (11. mart), od 8 do 11h, u prostorijama Crvenog krsta (Trg žrtava fašizma 3).
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život" u subotu u Crvenom krstu

Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, a iz Crvenog krsta podsećaju da dobrovoljni davaoci na akciju treba da dođu odmorni, da pojedu lagani obrok i da piju tečnost.

Preporučljivo je da se dobrovoljni davaoci uzdrže od težih fizičkih aktivnosti dan uoči akcije, kao i da ne konzumiraju duvanske proizvode dva sata pre i dva sata nakon doniranja dragocene tečnosti - podseća Nevena Lukić, stručna saradnica Crvenog krsta Subotica - Davanje krvi treba da odlože osobe koje su u prethodne dve nedelje imale neku virozu ili prehladu, kao i oni koji su pili antibiotike u proteklih 7 do 10 dana. Osobe koje su imale neku operaciju ili su radile tetovažu i pirsing treba da pričekaju 6 meseci kako bi mogle da doniraju krv.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život" u subotu u Crvenom krstu

U subotu će svi zainteresovani sugrađani, od 18 do 45 godina, imati priliku da se upišu u Registar matičnih ćelija hematopoeze.

Akciju "Pokloni život" organizuje Crveni krst u saradnji sa Odeljenjem transfuzije Opšte bolnice, uz podršku Doma zdravlja i Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje. 

Svim dobrovoljnim davaocima biće služen obrok zahvalnosti, a zahvaljujući Udruženju pčelara "Pčela" služiće se i medeni doručak. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1620
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

nevena lukić

dobrovoljno davalaštvo krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.