Komentara: 1
Pregleda: 2725

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu i ovog avgusta

04.08.2020. u 12:38h
Izvor: Subotica.com
Nakon prošlogodišnjeg uspeha, Crveni krst Subotice organizuje i ovog avgusta akciju prikupljanja školskog pribora za decu koja su korisnici Narodne kuhinje, a koja će se odvijati do kraja meseca u pet knjižara. U svakoj knjižari biće postavljene kutije za ovu namenu, u koje će sugrađani moći da odlože pribor i tako ga doniraju deci iz socijalno ugroženih porodica.
Akcija prikupljanja školskog pribora za decu i ovog avgusta

Uz svesrdnu pomoć sugrađana i knjižara, tokom prošlogodišnje akcije "Humanost za nove školske pobede" prikupljeno je dovoljno školskog pribora da se 59 dece iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, opremi rančevima i svim neophodnim školskim priborom.

Upravo iz tog razloga, Crveni krst je odlučio da akciju ponovi i ovog avgusta u knjižarama "Stil B" i "Mapa 5" (Štrosmajerova ulica), "ForA4" (Matka Vukovića  i Arsenija Čarnojevića), "Papir Commerce" (Trg republike) i "Čikoš promet" (Nade Dimić - Prozivka), gde će biti postavljene kutije za prikupljanje školskog pribora.

- Molimo sugrađane da, prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu, kupe nešto dodatno, koliko ko može i da ostave u kutijama pripremljenim za to. Svaka pomoć je dobrodošla, a Crveni krst Subotica će sve prikupljeno uručiti deci korisnicima Narodne kuhinje, kojoj je ovakva pomoć neophodna kako bi sa radošću pošla u školu i sticala nova znanja - poručuje Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta.

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu i ovog avgustaAkcijom će najpre biti obuhvaćeni mališani koji su korisnici Narodne kuhinje, a kojih ima oko 240, a ukoliko se prikupi dovoljno školskog pribora, Crveni krst će ga uručiti i drugoj deci u porodicama sa težom materijalnom situacijom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2725

Povezane vesti

Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

školski pribor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.