Komentara: 0
Pregleda: 1076

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

26.07.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Već godinama unazad Crveni krst zajedno sa knjižarama partnerima organizuje akciju. U 5 knjižara u gradu (“Fora4”, “Stil B”, “Mapa 5” , “Papirus” i “Libra”) biće postavljene kutije u koje svako od nas može ubaciti nešto od pribora neophodnog za školu, koji će biti podeljen deci korisnicima Narodne kuhinje.
Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Dečji osmeh nema cenu, a nekada je za taj osmeh potrebno zaista malo. Da bi i deca korisnice Narodne kuhinje sa osmehom i novim olovkama, bojicama, sveskama i drugim priborom krenula u školu, Crveni krst je pre nekoliko godina pokrenuo akciju prikupljanja školskog pribora pod nazivom "Humanost za nove školske pobede".

 - Ideja je da roditelji prilikom kupovine pribora za svoju decu odvoje nešto za decu korisnike Narodne kuhinje. Svi koji žele da učstvuju u mogu to učiniti odlaganjem pribora u kutije postavljene u knjižarama. Akcija je svih ovih godina naišla na dobar odziv kod naših sugrađana, pa su tako deca nižih razreda opremljena školskim priborom, mogla mirno krenuti u novu školsku godinu. Pored pribora, za učenike prvih razreda obezbeđivane su i školske torbe. Prošle godine je 42 dece od 1. do 3. razreda na ovaj način obezbeđeno školskim priborom - objašnjava Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Broj dece u nižim razredima osnovnih škola, a koji su na Narodnoj kuhinji je oko 100, na teritoriji Grada Subotica.

- Molimo sugrađane da prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu kupe nešto i za mališane koji se hrane preko Narodne kuhinje i ostave to u kutiju koja se nalazi u knjižari. Sve od školskog pribora je dobrodošlo: sveske raznih formata, olovke, gumice zarezači, bojice, flomasteri, lenjiri - sve ono što je deci potrebno za školu. Prethodnih godina su donirane bile i školske torbe. Knjižare u kojima se nalaze kutije su takođe doprinele svojim donacijama prikupljanju školskog pribora - dodaje on.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1076
Povezane teme

crveni krst subotica

zoran molnar

humanost za nove školske početke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.