Komentara: 0
Pregleda: 1975

Ako nema redovnih plata, ima redovne naplate struje

04.11.2009. u 17:08h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Uprkos nadolazećoj zimi, subotička Elektrovojvodina krenula je u intenzivnu akciju obustave isporuke električne energije, odnosno isključivanja struje potro&scaron;ačima koji duguju ovom distributeru.</p>
Ako nema redovnih plata, ima redovne naplate struje

Nakon poslatih opomena, izdato je 1.300 naloga za isključenje „nemarnim platišama" u privatnim kućama i stanovima, i oko 250 naloga za poslovne potrošače. Njih, pored smrzavanja, ukoliko im se prekine dovod električne energije, očekuju i novi troškovi ponovnog priključenja na dalekovod.

Subotička Elektrovojvodina odlučila da pošalje „kaznenu ekspediciju" i potrošačima kojima je već obustavljena isporuka struje, ali koji nisu platili ponovno priključenje već su se samovoljno priključili na električnu mrežu. Kažnjeni će biti i potrošači koji ne dopuštaju pristup svom strujomeru čitačima mesečne potrošnje, tako što će radnici Elektrovojvodine demontirati njihove priključke na mrežu, i njihove strujomere postaviti izvan kuće, ili zgrade, na javnu površinu koja je dostupna kontrolorima. To će isto, najavljuju iz subotičke Elektrovojvodine, uraditi i sa potrošačima koji su sklopili ugovor o otplati dugovanja na rate, ali te rate ne otplaćuju redovno.

Suboticaje, inače, jedan od gradova u kojima je stopa naplate potrošnje struje, TV pretplate, i drugih poreza i dažbina najveća. Na kršenje nekakvih propisa građani se ovde obično odlučuju kad nemaju drugog izlaza. Na mogućnost da im država oprosti dugove zbog siromaštva u kojem su se našli i plati struju umesto njih nikada nisu računali.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1975
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.