Komentara: 5
Pregleda: 2211

Aktivnosti povodom očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja mladih

18.02.2023. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
U cilju očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja adolescenata i mladih, stručnjaci Centra za socijalni rad u narednom periodu pružaće podršku i psihosocijalne intervencije.
Aktivnosti povodom očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja mladih

Ovaj vid intervencije podrazumeva razgovor sa maldom osobom, savetovanje, kao i primenu praktičnih vežbi i aktivnosti usmerenih ka poboljšanju mentalnog zdravlja. 

Adolescenti i mladi, od 12 do 26 godina, koji žele da se uključe, kao i njihovi roditelji mogu da se jave na broj telefona 065/-948-22-56.

Ove aktivnosti biće realizovane u okviru pilot projekta "Budi tu za mlade", koji sprovodi UNICEF, a koji ima za cilj očuvanje mentalnog zdravlja mladih kroz obezbeđivanje minimalnog paketa usluga putem intersektorske saradnje između stručnjaka u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite.

Tokom trajanja projekta, u subotičkom Centru za socijalni rad će se intenzivirati podrška i savetodavni rad sa adolescentima i mladima na prevenciji i jačanju njihovog kapaciteta da se nose sa izazovima sazrevanja i razvojnim krizama - najavljuju iz ove ustanove socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2211
Povezane teme

centar za socijalni rad

unicef

mentalno zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.