Komentara: 186
Pregleda: 11695

Aleksandar Vučić predložen za Počasnog građanina Subotice

04.07.2023. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Komisije za dodelu zvanja i priznanja, najviše gradsko priznanje „Počasni građanin“ Subotice pripašće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Takođe biće dodeljene i nagrade Pro Urbe.
Aleksandar Vučić predložen za Počasnog građanina Subotice

Konačnu reč o Predlogu odluke za dodelu zvanja „Počasni građanin“ daće odbornici Skupštine grada Subotice u četvrtak, na 37. zasedanju gradskog  parlamenta.

Predsednika Vučića za istaknuto priznanje predložio je gradonačelnik Stevan Bakić, kako se navodi "za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda Grada Subotice u zemlji i inostranstvu". Diploma i plaketa zvanja Počasni građanin dodeljuje se 1. septembra za Dan grada.

Aleksandar Vučić predložen za Počasnog građanina SuboticeOdbornici gradskog parlamenta razmatraće i predlog Odluke o dodeli nagrade „Pro urbe“ koje će ove godine biti dodeljene poslastičarnici „Pelivan“ i mr sci.med dr Nandoru Šejmešiju, urologu specijalisti.

Iako je uobičajeno da se dodele tri nagrade Pro Urbe, ove godine biće dodeljene samo dve, jer su Komisiji stigla samo ova dva predloga. Poslastičarnicu „Pelivan“ predložio je predsednik Skupština grada Balint Pastor, a poznatog urologa Nandora Šejmešija predsednik SVM i Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 186
Pregleda: 11695

Povezane vesti

Povezane teme

počasni građanin

pro urbe

priznanje pro urbe

Aleksandar Vučić

pelivan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.