Komentara: 12
Pregleda: 1724
Foto

Ambasador Indonezije u poseti našem gradu

21.06.2022. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
U poseti Subotici danas je boravio ambasador Republike Indonezije Mohamad Čandra Vidja Jude, kome su predstavljeni privredni i kulturni potencijali našeg grada.
Ambasador Indonezije u poseti našem gradu

Po rečima domaćina posete, gradonačelnika Stevana Bakića, Indonezija je četvrta država po veličini na svetu, najveća islamska zemlja koja je osvedočeni prijatelj Srbije jer poštuje njen teritorijalni integritet.

- Ovo nisu prvi kontakti Grada Subotice sa diplomatskim predstavništvom Indonezije,  na ovom nivou vođeni su razgovori 2012. i 2017. godine i to pokazuje veliku zainteresovanost za saradnju sa našim gradom.  Tada su biti  važni razgovori, ali današnji su bili od izuzetne važnosti  zato što je Grad Subotica u periodu intenzivnog razvoja zahvaljujući političkom i ekonomskom ambijentu koji je obezbedila politika mira i stabilnosti. Današnja Subotica ima mnogo veći potencijal nego pre pet ili deset godina – istakao je gradonačelnik Bakić, podsećajući da je i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković nedavno boravio u Indoneziji. – Tada je bilo reči o izvozu pšenice i jabuke, što je interesantno za subotičke poljoprivrednike te smo predstvaili svo bogastvo subotičkog agrara. Predstavili smo i Privrednu zonu „Mali Bajmok“ i naš ponos Slobodnu zonu, i pozvali indonežanske kompanije da ulože u Suboticu.

Ambasador Indonezije u poseti našem graduSubotica je, kako je istakao ambasador Indonezije, jedan od najlepših gradova u Srbiji sa velikim trgovinskim, ekonomskim, turističkim i kulturnim potencijalom.

- Razgovarali smo o tim potencijalima i mogućnostima da poboljšamo saradnju u budućnosti. Potencijala ima u domenu poljoprivrednih proizvoda, kako jabuke i pšenica iz Srbije, tako i palminog ulja i tropskog voća iz Indonezije. Možemo da radimo zajedno i ojačamo saradnju naše dve zemlje u ovim sektorima – smatra ambasador Mohamad Čandra Vidja Jude. – Vrlo je važno da se uzajamno sretnemo, razgovaramo o saradnji, kao i da će početkom septembra biti festival u Subotici i videćemo da i tu bude deo naše saradnje. U oktobru će biti „Expo Inodnezija“ u Džakarti i pozivam predstavnike Subotice i regiona da dođu u ambasadu i da budu gosti ove smotre.Ambasador Indonezije u poseti našem gradu

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Indonezije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 1724
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.