Komentara: 0
Pregleda: 1442

Ambasador Nemačke u Srbiji u Subotici

19.02.2010. u 12:45h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Nemačke u Srbiji u Subotici

Suboticu je posetio ambasador Nemačke u Srbiji Wolfram Mas, kojeg je u svečanoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Na prvom sastanku, obe delegacije, razmenili su utiske od nekih ranijih poseta gospodina Mas-a Subotici, ali razgovaralo se i o aktuelnim temama, kao što su obrazovanje i vaspitanje i zaštita životne sredine.

Ambasador Nemačke u Srbiji Wolfram Mas izrazio je zadovoljstvo zbog, sada već, tradicionalne saradnje Nemačke i Subotice. Njegova Ekselencija Wolfram Mas rekao je da je povod njegove posete pre svega razgovor o temama iz obrazovanja i zaštite životne sredine i napomenuo je da je prijatno iznenađen doprinosom koji Subotica daje za modernizaciju dobijanja energije uz pomoć vetra.

Gradonačlenik Subotice je rekao da su vođeni razgovori i oko investicija za preduzeće Simens koje u Subotici proizvodi vetro generatore, kao i o ekološkom problemu jezera Palić. Ambasador je na kraju izrazio zadovoljstvo, zbog posete dvojezičnom obdaništu za vreme njegove prve poseti Subotici, koje je Nemačka strana podržala, a Gradonačlenik Subotice najavio je mogući skup ekonomskih škola Nemačke i Srbije u Subotici, u oktobru ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1442
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.