Komentara: 58
Pregleda: 6538
Foto

Ambasador SAD boravio u dvodnevnoj poseti našem gradu

19.10.2022. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Ambasador SAD boravio u dvodnevnoj poseti našem gradu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer R. Hil  boravio je u našem gradu, gde je, razgovarao sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, predsednikom Skupštine grada, posetio Sinagogu i rukovodstvo DSHV-a.

- Vremena su teška i turbulentna, zahtevaju puno energije i rada. Ali posebno je važno danas  da radimo zajedno, gajimo  prijateljske i partnerske odnose sa Srbijom. Subotica je jedan o najlepših najlepših gradova u Srbiji, posebno je interesantna njena bogata istorija i različiti narodi koji ovde žive zajedno. Oduševljen sam Sinagogom, ljudi znaju o holokaustu, ali treba da znaju i kako je jevrejska zajednica živela i stavarala pre toga, u mnogim gradovima Evrope su ostavili trag u istoriji a Subotica je jedan od njih – izjavio je kratko ambasador Hil.

Ambasador SAD boravio u dvodnevnoj poseti našem gradu

Ambasador SAD boravio u dvodnevnoj poseti našem gradu

U vinariji "Zvonko Bogdan" gradonačelnik sa saradnicima ugostio ambasadora Hila

Gradonačelnik Stevan Bakić predstavio je ambasadoru Hilu investicione, kulturne i druge potencijale našeg grada. O odnosima između Srba i Mađara sa ambasadorom je razgovarao predsednik Skupštine grada Balint Pastor.

- Istorijsko pomirenje srpskog i mađarskog naroda koje se dogodilo pre deset godina predstavlja presedan i u nekim drugim relacijama. Ono što su postigli Srbi i Mađari mogli bi da uspeju i Srbi sa nekim drugim narodima i Mađari sa nekim drugim narodima. To je doprinelo da ne govorimo o konfliktima, već da gradimo infrastrukturu i gradimo bolje mesto za život u Subotici za sve građane – istakao je Pastor. – Razgovarali smo i o korporativnim prednostima Subotice, kao i potencijalima u turizmu i razvoju Palića, šta sve treba da se uradi da bismo mu vratili stari sjaj. Zamolio sam ambasadora da pomogne da američki investitori ulože u Palić.

Ambasador SAD boravio u dvodnevnoj poseti našem gradu

U poslednjih desetak godina svi američki ambasadori posetili su Sinagogu i razgovarali sa predstavnicima jevrejske zajednice.

- Interesuju se za položaj jevrejske zajednice . Ovo je jedan od dobrih susreta sa predstavnicima diplomatskog predstavništva Amerike i jedna od poruka da američka amasada ima posebnu odgovornost prema jevrejskoj populaciji, ne samo ovde nego i u drugim delovima Evrope – istakao je Robert Sabadoš.

Izvor: Subotica.com
Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila Prijem predsednika Skupštine Balinta Pastora za američkog ambasadora Kristofera Hila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 58
Pregleda: 6538
Povezane teme

balint pastor

robert sabadoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.