Komentara: 0
Pregleda: 1543

Američki Ambasador i Gradonačelnik podržali akciju "Kreni od sebe!"

22.03.2009. u 09:07h
Izvor: RTV Yueco
<p>U parku &ldquo;Dudova &scaron;uma&rdquo; američki ambasador, Kameron Manter i gradonačelnik Subotice, Sa&scaron;a Vučinić priključili su se akciji či&scaron;ćenja i uređenja parka.Ambasador je posetio Suboticu kako bi kako bi podržao inicijativu biv&scaron;ih učesnika programa razmene &ldquo;Mladi lideri Srbije i Crne Gore&rdquo; pod imenom &ldquo;Kreni od sebe!&rdquo;.</p>
Američki Ambasador i Gradonačelnik podržali akciju "Kreni od sebe!"

Akcija je usmerenja na podizanje nivoa svesti o značaju očuvanja životne sredine. Volonterima u čišćenju i uređenju “Dudove šume” pridružili su se gradonačelnik Subotice i američki ambasador. Preko četrdest mladih ljudi je uređivalo javne površine poznatog subotičkog parka.

Akciju “Kreni od sebe!” su inicirale dve omladinske organizacije iz Subotice, “Forrest Dump” i “Green Mile”, čiji su aktivisti proveli jednu školsku godinu u Americi, kroz ambasadin program razmene A-SMYLE. Aktiviste je u ovoj akciji pomogla Kancelarija za medije i kulturu ambasade SAD u Beogradu, kao i subotičko preduzeće JKP “Čistoća i zelenilo”.

Ambasada SAD u Srbiji je u potpunosti posvećena promociji zaštite životne sredine, i podržaće slične aktivnosti koje će organizovati učesnici programa razmene A-SMYLE i njihove partnerske organizacije širom Srbije.Do sada je američka ambasada preko raznih projekata uložila tri miliona dolara u Suboticu, a u ubuduće će se nastaviti saradnja kroz ekologiju, privredu i druge oblasti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1543
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.