Komentara: 11
Pregleda: 3997

Anonimni humanitarci velikog srca i ove godine poslali na more decu korisnike Narodne kuhinje

28.06.2024. u 09:03h
Izvor: Subotica.com
Ukupno 35 dece korisnika Narodne kuhinje, uzrasta od 9 do 14 godina, boravilo je deset dana u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima. Kao i prethodnih godina, letovanje mališanima iz socijalno ugroženih porodica obezbedili su anonimni donatori.
Anonimni humanitarci velikog srca i ove godine poslali na more decu korisnike Narodne kuhinje
Foto: Crveni krst Subotica

Nakon deset dana nezaboravnog letovanja, mališani su se jutros vratili u Suboticu puni utisaka, a o tome kako im je bilo na moru najbolje svedoče osmesi na njihovim licima.

Na moru su bila uglavnom deca korisnici Narodne kuhinje i deca kojima je bio neophodan jedan takav vid zdravstveno - rekreativnog oporavka. Imali su potpuno obezbeđen aranžman, odnosno smeštaj, četiri obroka dnevno, lekarski nadzor i sve ostalo što je bilo neophodno. Volonteri Crvenog krsta sa njima su radili programske aktivnosti koje inače radimo sa decom, poput prve pomoći... - objašnjava Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Anonimni humanitarci velikog srca i ove godine poslali na more decu korisnike Narodne kuhinjeDok su dane provodili uživajući u moru i na plaži, noći su bile rezervisane za disko večeri i maskenbale. 

Većini dece ovo je bio prvi boravak na moru, a putovanje su i ove godine omogućili plemeniti Subotičani, inače nepoznati javnosti, kojima su dečji osmesi i koferi puni lepih uspomena jedini cilj.

To su inače donatori iz Subotice koji žele da ostanu anonimni, a već sedam godina decu šalju na more i ne pitaju ništa. Oni uvek obezbede sve što je potrebno za bezbedan i prijatan boravak dece na moru. Čak su obezbedili i kreme za sunčanje - dalje će Molnar - Tim plemenitim ljudima je jedina svrha toga što rade da deca budu srećna i zadovoljna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 9 časova
Komentara: 11
Pregleda: 3997
Povezane teme

narodna kuhinja

crveni krst subotica

zoran molnar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.