Komentara: 3
Pregleda: 1550

"Antopologia infinita", predavanje dr Pabla Domingueza sutra u Gradskom muzeju

17.02.2023. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Predavanje dr Pabla Domingueza "Antopologia infinita" biće održano sutra (subota), od 19h u Gradskom muzeju. On će, između ostalog, razgovarati o našem gradu iz perspektive antropologa. Prevod na srpski jezik je obezbeđen, a ulaz slobodan.
"Antopologia infinita", predavanje dr Pabla Domingueza sutra u Gradskom muzeju

Pablo Dominguez je doktor socijalne i kulturne antropologije. Na postdoktorskim studijama posvetio se eko-antopologiji fokusirajući se tokom poslednje decenije na zaštitu autohtonih zajednica i održivoj privredi, što istovremeno zahteva i zaštitu životne sredine, budući da se radi o neraskidivoj međuzavisnosti.

Tokom terenskih istraživanja boravio je prvenstveno u Magrebu, kao i u planinama Andaluzije, a u poslednje vreme boravio je u i Crnoj Gori u cilju zaštite planine Sinjajevine i tamošnje stočarske kulture.

Dr Pablo Dominguez je više od 10 godina vezan za Suboticu koju je pažljivo istraživao, a sutra će predstaviti svoj rad iz različitih zemalja, ali i razgovarati o našem gradu iz perspektive antropologa. 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1550
Povezane teme

gradski muzej

Gradski muzej Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.