Komentara: 3
Pregleda: 1404

Apel - žetveni radovi u toku, neophodan poseban oprez u saobraćaju!

05.06.2024. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
U subotičkom ataru žetveni radovi će trajati u naredne tri nedelje. U skladu sa tim, iz subotičkog Udruženja poljoprivrednika apeluju na učesnike u saobraćaju da, zbog povećanog prisustva radnih mašina na putevima, budu posebno oprezni i da prilagode brzinu kretanja uslovima puta.
Apel - žetveni radovi u toku, neophodan poseban oprez u saobraćaju!

Poljoprivrednici su u obavezi da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede i da osiguraju ispravnost svetlosno-signalnih uređaja, kao i uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, te da koriste žuto rotaciono svetlo.

Podsećamo poljoprivrednike da je neophodno da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da ne iznose blato sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz - navodi predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice, Miroslav MatkovićMolimo sve poljoprivrednike da posebno obrate pažnju na bezbednost i propise prilikom uključenja u saobraćaj.

Apel - žetveni radovi u toku, neophodan poseban oprez u saobraćaju!Iz lokalnog Udruženja poljoprivrednika skreću pažnju ratarima da na Čantavirskom i Bikovačkom putu, zbog suženog nadvožnjaka, budu strpljivi i da prilikom prelaska radnih mašina omoguće mimoilaženje.

Osim paorima, apel je upućen i drugim učenicima u saobraćaju koji treba da budu oprezni i da obrate posebnu pažnju na vozače traktora i drugih radnih mašina.

Potrebno je posebno obratiti pažnju na signalizaciju na mašinama, tako da apelujemo na ostale učesnike u saobraćaju da ne vrše preticanje kada je pokazivač pravca uključen - dodaje Matković.

Apel - žetveni radovi u toku, neophodan poseban oprez u saobraćaju!

Inače, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica, uoči žetvenih radova, obavili su pregled poljoprivredne mehanizacije. 

- Preventivnim pregledima, savetima i otklanjanjem kvarova i nedostataka se unapređuje zaštita od požara, a može se delovati i na smanjenje štete ukoliko do požara ipak dođe - zaključuje sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 1404
Povezane teme

žetva

udruženje poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.