Komentara: 0
Pregleda: 2394

APV: 500 miliona dinara za zapošljavanje

10.01.2012. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
APV: 500 miliona dinara za zapošljavanje

Pokrajinski plan zapošljavanja za 2012. godinu podrazumeva nastavak onih akcija, koje su se pokazale u prethodnih nekoliko godina kao veoma uspešne, a to je subvencionisanje samozapošljavanja i finansiranje kroz subvencije otvaranja novih radnih mesta u Vojvodini, izjavio je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

On je na sednici Pokrajinskog saveta za zapošljavanje precizirao da su u ovu kategoriju ubrojana i ona radna mesta koja predstavljaju stranu i domaću investiciju, koja se sufinansiraju sa po 130 hiljada dinara. Vasin kaže da će ove godine na nivou Vojvodine u zapošljavanje biti uloženo više od 500 miliona dinara, od čega APV izdvaja 316 miliona, a ostatak će biti udruživanje sa sredstvima iz republičkog budžeta.

Od tih 316 miliona, koje će obezbediti Pokrajina, 126 miliona biće izdbojeno za udruživanje sa opštinama u Vojvodini, za finansiranje programa pripravništva, javne radove i obuke, dok će ostali novac biti usmeren na samozapošljavanje i novozapošljavanje, zajedno sa sredstvima iz Republike.

Već tokom januara biće raspisan konkurs sa lokalne samouprave, rekao je Vasin i na osnovu odluka, koje će biti donete do polovine februara u svaku lokalnu samoupravu biće usmerena određena količina novca, tako da će lokalni programi zapošljavanja početi već tokom druge polovine februara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2394
Povezane teme

samozapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.