Komentara: 0
Pregleda: 3514

Arburg partner klastera Jato

29.01.2009. u 16:39h
<p>Subotički Klaster &ldquo;Jato&rdquo;, koji okuplja proizvođače i prerađivače plastike iz ovog regiona, uspostavio je dobre poslovne veze sa jednim od najvećih proizvođača ma&scaron;ina koje se koriste u njihovom svakodnevnom poslu &ndash; &ldquo;Arburgom&rdquo; iz Nemačke.</p>
Arburg partner klastera Jato

Interes je obostrani – proizvođači žele da unaprede proizvodnju dok nemački partner želi da proširi plasman svojih mašina na našem tržištu. Klaster Jato postoji već nekoliko godina, firme koje ga sačinjavaju zapošljavaju oko 1.000 radnika a po ocenama stručnjaka predstavljaju jedan od boljih primera ovakvog načina poslovnog povezivanja.

Arburg je renomirani proizvođač mašina za brizganje plastike iz Nemačke. Zapošljavaju 2.000 ljudi koji proizvode pomenute mašine za tržišta širom sveta. Na ovim prostorima sarađuju nekoliko decenija sa firmama iz Srbije, Hrvatske i Slovenije sa ciljem da se međusobna saradnja produbi.

Upravo iz razloga unapređenja proizvodnje, klaster Jato je za svoje članove i saradnike pripremio prezentaciju najmodernijih rešenja u sferi obrade plastike. Nemački Arburg je u međuvremenu postao i potporni član klastera koji će u budućnosti pokušati da okupi što više sličnih proizvođača.

Razvoj klastera, tj. Poslovno umrežavanje privatnog i javnog sektora je i jedan od prioriteta Izvršnog veća Vojvodine. Strani partneri tih klastera treba da pospeše povećanje kvaliteta i konkurentnosti domaćih privrednika na stranim tržištima.

Klaster Jato okuplja proizvođače i prerađivače plastike iz Severnobačkog okruga. Postoje već nekoliko godina i zajedno zapošljavaju oko 1.000 radnika. Upravo to zajedništvo je potencijalna prednost u osvajanju lokalnih i okolnih tržišta ka kojima usmeravaju svoju proizvodnju.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3514
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.