Komentara: 0
Pregleda: 2386

ATB Sever isključen sa Berze

18.01.2011. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
ATB Sever isključen sa Berze

Beogradska berza isključila je sa vanberzanskog tržišta akcije subotičkog ATB Severa, objavljeno je na sajtu berze.

Odluka berze je očekivana nakon što je na Skupštini akcionara ovog preduzeća, koje je u većinskom vlasništvu ATB Austria, promenjena pravna forma preduzeća. Umesto akcionarskog društva, ATB Sever nastavlja poslovanje kao Društvo sa ograničenom odgovornošću.

Međutim, zanimljivo je da ATB Sever nije obavestio Berzu u skladu sa propisima i Ugovorom zaključenim sa Berzom, već je Centralni registar hartija od vrednosti dopisom obavestio Berzu da je izvršio ispis akcija Izdavaoca iz Registra, zbog promene pravne forme.

Kako je krajem novembra navedeno na press konferenciji rukovodstva preduzeća, promena pravne forma doneta je zbog dokapitalizacije u kojoj je prethodni dug prema većinskom vlasniku, biti konvertovan u njegov kapital. Pomenuti dug nastao je u periodu od privatizacije do kraja prošle godine tako što su kao dug ATB Severa knjiženi troškovi socijalnog I investicionog programa po osnovu kupoprodajnog ugovora koji su finansirani od strane većinskog vlasnika. Kako je rečeno, na osnovu toga ATB Sever će posle dugog niza godina na početku ove godine imati pozitivan bilans, što će im, kako je navedeno, uz reference koje imaju omogućiti lakše ugovaranje poslova za hidro, termo I nuklearne elektrane u svetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2386
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.