Komentara: 8
Pregleda: 11643

ATB Sever planira preseljenje dela proizvodnje iz Austrije i Nemačke u Srbiju

12.04.2017. u 01:02h
Izvor: eKapija
ATB planira preseljenje dela proizvodnje iz Austrije i Nemačke u Srbiju i najavljuje nova zapošljavanje.
ATB Sever planira preseljenje dela proizvodnje iz Austrije i Nemačke u Srbiju

Odmah nakon praznika subotički ATB Sever, kako je najavljeno, zaposliće deset inženjera, a namera ove kompanije je da postane centar za razvoj i istraživanje cele ATB grupacije. U planu kineskog vlasnika su i nove investicije – da deo proizvodnog programa iz Austrije i Nemačke preseli u Srbiju, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS) prilikom posete Subotici.

Predsednik PKS razgovarao je u Regionalnoj privrednoj komori Subotica sa predstavnicima 50 kompanija o prevazilaženju prepreka u poslovanju, koji se tiču sive ekonomije, povraćaja PDV-a, rokova za izmirenje obaveza, nedostatka kvalifikovane radne snage, problema sa kojima se suočavaju transportna preduzeća.

- Privredna komora Srbije podržaće subotičke kompanije, kao što je ATB Sever, da realizuju svoje razvojne i investicione planove i savladaju izazove na koje nailaze u poslovanju - rekao je predsednik PKS-a Marko Čadež.

ATB Sever Subotica, proizvođač elektromotora i generatora, deo je ATB grupe koja pripada šangajskom Wolongu, poznatijem kao Simens na Istoku, koji u Srbiji u tri fabrike u Subotici i Boru (ATB Sever, Motoren Werke i ATB Fod) zapošljava oko 800 ljudi, ima 500 dobavljača i planira da poveća broj zaposlenih i proširi poslovanje.

Fabriku Sever 2005. godine je kupio austrijski koncern A-tek koji je subotičku fabriku elektromotora pripojio ATB grupi. Nakon bankrotstva A-teka, udeo u ATB grupaciji otkupio je 2011. godine šangajski Wolong.

Izvor: eKapija
Postavljeno pre 7 godina i 6 dana
Komentara: 8
Pregleda: 11643

Povezana vest

Povezane teme

atb sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.