Komentara: 5
Pregleda: 3714

Atletika: 17-godišnji Maksim Puškar oborio rekord star 70 godina

18.05.2021. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Na Prvenstvu Beograda u atletici za takmičare do 20 godina, održanom u subotu, perspektivni Maksim Puškar iz Spartaka oborio je lični, ali klupski rekord star 70 godina.
Atletika: 17-godišnji Maksim Puškar oborio rekord star 70 godina

Na Otvorenom prvenstvu Beograda AKŽ "Spartak" je nastupio sa dva predstavnika, i to - Maksim Puškar u trci na 3000 m i Darijo Bašić Palković na 400 m.

Maksim, koji ove godine puni 17 godina, pobedio je u disciplini 3000 m sa rezultatom 8:51,46 i za 15 sekundi oborio ne samo lični rekord, nego i rekord kluba koji je postavljen pre tačno 70 godina, a držao ga je nekadašnji atletičar Bela Futo. Ovim rezultatom Puškar je postao najbrži Subotičanin ikada u ovoj disciplini i uzrasnoj kategoriji.

- Trka mi nije bila teška, i jako sam srećan što sam na ovaj način potvrdio da smo dobro radili u Subotici i na pripremama u Ulcinju u Crnoj Gori, gde sam imao manjih zdravstvenih tegoba, ali sam ipak došao u Beograd i uspeo da pobedim i oborim rekord - prenosi utiske Maksim Puškar.

Vrlo zadovoljan je bio i njegov trener Zvezdan Kalmar, ističući da iza ovog sjajnog rezultata stoji izuzetno naporan rad i

- Maksim je u  poslednja tri meseca izuzetno napredovao zahvaljujući samopregornom radu. Pre samo tri meseca postao je prvak Srbije na 3000 m u dvorani  (9.05), ali je sada prevazišao sva očekivanja i prosto leteo stazom ispucavajući prolaze od 34 do 37 sekundi na svakih 200 m tokom čitave trke - prisetio se Kalmar i dodao da će Maksim sasvim izvesno, ako ga zdravlje posluži, popraviti ovaj rekord za barem 20 do 30 sekundi, što će mu širom otvoriti vrata reprezentacije.

Kalmar je ukazao da je ovaj neverovatan rezultat nastao uprkos hroničnom nedostatku prostora za duga trčanja u Subotici, o čemu se još ranije sugerisalo nadležnima.

Atletika: 17-godišnji Maksim Puškar oborio rekord star 70 godinaNa istom takmičenju sjajan nastup imao je i Darijo Bašić Palković koji je u trci na 400 m zabeležio odličan rezultat od 51,80 sekundi i zauzeo 4. mesto, iako je samo 48 časova ranije postavio lični rekord 51.17 na školskom prvenstvu Vojvodine.

Ovog vikenda Maksima očekuje državno prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu, gde očekuje da se bori za medalje, dok će Darijo u subotu trčati 800m na prvenstvu Vojvodine do 20 godina, a u klubu se nadaju novim rekordima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3714
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.