Komentara: 1
Pregleda: 1357

Atletika: Darijo Bašić Palković nadomak norme za Svetsko prvenstvo

31.05.2022. u 17:07h > 17:29
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, 28-29. maja, na stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je finale Kupa Srbije za starije juniore i juniorke. U konkurenciji juniorki učestvovale su atletičarke iz 35 klubova, dok su se u konkurenciji juniora takmičili atletičari iz 26 klubova.
Atletika: Darijo Bašić Palković nadomak norme za Svetsko prvenstvo

AKŽ "Spartak" je imao predstavnike samo u muškoj konkurenciji - Darija Bašić Palkovića, Maksima Puškara i Tamaša Čorbu. Ova tri momka su svojim rezultatima uspeli da obezbede značajne bodove za svoj klub, te je AKŽ "Spartak" na kraju takmičenja, u konačnom plasmanu, zauzeo odlično 7. mesto.

Najsjajniji ovoga puta bio je Darijo Bašić Palković. On je briljirao u trkama na 400 m i 800 m u kojima je odneo dvostruku pobedu.

- U subotu, prvog takmičarskog dana, u trci na 400 m istrčao je svoj novi lični rekord od 48,72 s i približio se normi za svetsko juniorsko prvenstvo za nešto više od sekunde, dok se sledećeg dana u trci na 800 m toj normi približio na svega deset stotih delova sekunde. Ovu trku istrčao je u vremenu 1:51,10 (norma za svetsko prvenstvo je 1:51,00) i oborio lični i subotički rekord.

Atletika: Darijo Bašić Palković nadomak norme za Svetsko prvenstvoNa kraju oba takmičarska dana, po atletskim tablicama, Darijo Basić Palković je bio ubedljivo najbolji takmičar na finalu Kupa Srbije, jer je njegov rezultat na 800 m prvoplasirani, a na 400 m trećeplasirani u okviru svih atletskih disciplina!

Maksim Puškar je po jakoj kiši vodio gotovo celu trku na 1500 m, ali je na kraju zauzeo 2. mesto sa rezultatom 3:57,38.

Trener srednjoprugaša (Da) je Zvezdan Kalmar.

U bacačkim disciplinama takmičio se Tamaš Čorba. On je u disciplini bacanja kladiva ostvario rezultat od 36,86 m i tim rezultatom obezbedio sebi 2. mesto, dok je u bacanju kugle zauzeo 7. mesto sa rezultatom 12,22 m.

Tamašev trener je Bela Evetović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1357
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.