Komentara: 2
Pregleda: 1781

Atletika: Dva "srednjeprugaša" Spartaka osvojila tri medalje u četiri najelitnije discipline

31.05.2021. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
AKŽ "Spartak" proteklog vikenda imao je uspešan nastup na Državnom prvenstvu u atletici održanom proteklog vikenda u Kruševcu, gde su dva srednjeprugaša Spartaka u četiri najelitnije discipline osvojila 3 medalje.
Atletika: Dva "srednjeprugaša" Spartaka osvojila tri medalje u četiri najelitnije discipline

Kao stariji junior Maksim Puškar (2004) je oba dana zauzeo druga mesta u borbi sa dve godine starijim atletičarima, ali tako da je obojicu doterao do cilja i naterao da istrče do krajnjih granica.

- Na 5.000m Maksim je posle rekorda Subotice na 3.000m istrčao rekord Subotice za juniore i na 5.000 izuzetnih 15:24,11, čime se nametnuo za reprezentaciju Srbije na Balkanijadi. Maksim sasvim izvesno ima potencijal da spusti rezultat na 15 minuta ove godine, što se nadamo da će u nastavku sezone i ostvariti - kaže njegov trener Zvezdan Kalmar. - Na 3.000m drugog dana prvenstva Maksim se upustio u taktičko nadmudrivanje sa dve godine starijim protivnikom ali je izgubio u samom finišu (9:17,05). Ipak, ovi rezultati pokazuju da je Maksim u formi života i da je spreman za izlazak na međunarodnu scenu.

Atletika: Dva "srednjeprugaša" Spartaka osvojila tri medalje u četiri najelitnije disciplineDarijo Bašić Palković (2003) je prvog dana po jakom vetru trčeći u slabijoj grupi na 400m zauzeo 5. mesto, istrčavši ukupno 51,15, čime mu je za jedno mesto i 3 desetinke promaklo direktno učešće u reprezentaciji Srbije u štafeti 4x400.

Drugog dana je Dario priredio iznenađenje dana gde je u trci na 800m do zadnjeg slova ispunio taktički plan, nadmudrio većinu protivnika i zauzeo treće mesto zlatnog sjaja u vremenu 1:57,44 popravivši i lični rekord za 2,5 sekundi. Ovo je i ubedljivo najbolji rezultat u Subotici u poslednjih desetak godina na 800m.

- Dogovorili smo fantastičnu strategiju za trku i sa ubedljivo zadnjeg mesta u grupi sam izfiniširao poslednjih 300m sustigavši i ostavivši preko 30 metara sve protivnike. Nisam ni bio umoran od 400-tke prvi dan - priseća se Dario i dodaje da mu je ovo najbolja trka u životu.

Maksim i Darijo će sledećeg vikenda nastupiti na seniorskom Prvenstvu Srbije u Kraljevu, gde je Maksim obećao napad na rekord Subotice na 3.000m, koji je postavio pre nekoliko sedmica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1781
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.