Komentara: 3
Pregleda: 2263

Atletika: Jovana sa nestrpljenjem očekuje nedeljni nastup na planetarnoj smotri u Beogradu

16.03.2022. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Srpska prestonica će od 18 do 20. marta biti domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici. Na planetarnoj smotri učestvovaće 680 takmičara iz 137 država. Među trinaest reprezentativaca Srbije nalazi se i naša sugrađanka Jovana Ilić, član AKŽ "Spartak".
Atletika: Jovana sa nestrpljenjem očekuje nedeljni nastup na planetarnoj smotri u Beogradu
Foto: Atletski savez Srbije

Tokom tri dana atletičari će se boriti za 96 medalja u 24 finala. Dres Srbije braniće trinaest takmičara - Ivana Vuleta, Asmir Kolašinac, Maja Ćirić, Elzan Bibić, Boško Kijanović i Anja Lukić koji su do plasmana na SP Beograd 2022. stigli ostvarivši norme na takmičenjima koji su bili kvalifikacioni, dok je preostalih sedam atletičara Srbije na osnovu ostvarenih dobrih rezultata tokom sezone dobilo specijalne pozivnice od strane Svetske atletik, a oni su Luka Trgovčević, Milana Tirnanić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić, Lazar Anić, Milica Gardašević i naša Subotičanka Jovana Ilić.

Jovana (25) će u najjačoj konkurenciji nastupiti u disciplini troskok, a njen prvi nastup je u nedelju u 11 časova, a moći će da se prati putem malih ekrana i onlajn. Naša sugrađanka sa velikim nestrpljenjem očekuje svoj prvi skok na ovako velikom takmičenju.

- Imala sam povredu desnog stopala pre dve nedelje, koja se i dalje sanira. Ovo je za ovu godinu najveća sportska manifestacija u Srbiji a za mene svakako prvo veliko takmičenje i ujedno i najznačajnije do sad u mojoj karijeri - kaže Jovana Ilić. - Konkurencija je jaka, dolaze vrlo kvalitetne atletičarke, a među njima je i  Julimar Rohas, svetska rekorderka u troskoku, koja je ujedno aktuelna olimpijska I svetska prvakinja.

Takmičenje se održava u Štark areni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2263

Povezana vest

Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

jovana ilić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.