Komentara: 4
Pregleda: 2004

Atletika: Zapaženi rezultati Spartakovih seniora na Prvenstvu Srbije u Kraljevu

03.08.2023. u 17:45h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, 29-30. jula, na atletskom stadionu u Kraljevu, u tropskim uslovima, održano je najvažnije takmičenje ove sezone - Prvenstvo Srbije u atletici za seniore. Mala, ali izuzetno kvalitetna ekipa Spartaka ostvarila je odlične rezultate.
Atletika: Zapaženi rezultati Spartakovih seniora na Prvenstvu Srbije u Kraljevu

Darijo Bašić Palković, koji je ove godine postao mlađi senior, istrčao je izuzetnu trku na 800 m i osvojio zlatnu medalju u vremenu 1:51,47.

- Darijo je najelitniju i najkompleksniju disciplinu istrčao u velikom stilu prošavši sve prolaze do 700 m na nivou trka zlatne lige i velikih svetskih mitinga i u nekim momentima je čak vodio gotovo 30 metara u odnosu na protivnike. Ovom pobedom Darijo je krunisao izuzetan napredak kako u brzini i snazi, tako i u taktičkom sazrevanju, te je pokazao da je ozbiljan konkurent za napad na najviše rezultate - izjavio je njegov trener Zvezdan Kalmar.

Atletika: Zapaženi rezultati Spartakovih seniora na Prvenstvu Srbije u Kraljevu

Sofija Dobrički istrčala je najbolju trku ove godine na 400 m (57.22 s)  ali je, nažalost, izgubila  bronzanu medalju za samo 5 stotinki od rivalke koja je trčala u drugoj grupi. Ipak, ovim rezultatom i odličnim trkama na 800 m koje je istrčala ove godine, Sofija je pokazala da je na pravom putu da Subotica dobije novog izuzetnog trkača produženih sprintova.

Minja Kopunović, mlađa juniorka AKŽ "Spartak" je pokazala da i na samom kraju sezone ima snage za odlične plasmane, osvojivši odlično 7. mesto na 400 m (1:01,73) u konkurenciji mnogo starijih i iskusnijih takmičarki, dok je na 200 m  uspela da uđe u finale i da zauzme 8. mesto (25,94 s). Minja se sa trenerom Belom Evetovićem okreće planovima za sledeću sezonu.

Atletika: Zapaženi rezultati Spartakovih seniora na Prvenstvu Srbije u KraljevuBela Nađgelert takmičio se u trci na 5.000 m i zauzeo 5. mesto (16:53,15), dok je drugog takmičarskog dana,  u izuzetno velikoj borbi, u trci na 3.000 m zauzeo odlično 6. mesto (9:16,44). Nađgelert i njegov trener Kalmar spremaju se za nekoliko izuzetno značajnih uličnih trka i pripremama za kros prvenstvo Srbije.

Nakon ovog takmičenja atletičari "Spartaka" dobijaju zaslužen aktivni odmor, a onda kreću pripreme za sledeću takmičarsku sezonu u kojoj ih očekuju mnoga značajna takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 2004
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

zvezdan kalmar

darijo bašić palković

sofija dobrički

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.