Komentara: 4
Pregleda: 2258

Autor filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja": Da sudnjeg dana Gospod pronađe makar želju za dobrim delom, ako ne pronađe nijedno dobro delo

05.06.2024. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
U prepunoj sali bioskopa na Radničkom univerzitetu sinoć je održana projekcija filma dokumentarno-igranog filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja" koji šalje važnu poruku i upućuje na ono što je najvažnije u životu - pronaći sopstveni mir i spokoj. Sav prihod od projekcije ide u humanitarne svrhe.
Autor filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja": Da sudnjeg dana Gospod pronađe makar želju za dobrim delom, ako ne pronađe nijedno  dobro delo

Subotička projekcija filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja" je 31. po redu projkecija ovog filma od preko 200 planiranih širom sveta. Autor filma ističe da je cilj ovog dela i projkecije, da se makar jedan čovek, nakon gledanja filma, okrene pravim vrednostima. 

 - Naš cilj je bio da jedna osoba od onih kojima je priča posvećena, članovima navijačkih gurpa, ali i svaki drugi čovek može da se pronađe u ovom filmu pa makar nikad ne nagazio na sportski događaj, da se bar jedna duša okrene onom najvažnijem, religijskom životu, i krajnjem cilju, životu u zajednici sa Hristom. Ne da imamo jedan takav primer, nego imamo na desetine takvih primera da ljudi čije su duše bile ozbiljno uzdrmane nakon odgledanog filma, a to nas  i više nego raduje - ističe Luka Đurapčević, autor filma. 

Autor filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja": Da sudnjeg dana Gospod pronađe makar želju za dobrim delom, ako ne pronađe nijedno  dobro delo

Samo snimanje filma i sve što je pratilo taj proces, nije bilo lako, naprotiv, taj put bio je posut iskušenjima i izazovima, ali prema rečima autora, kao da je film od samog početka imao Božji blagoslov. 

 - Kada čovek u životu počne da radi nešto bogougodno, kreću ozbiljno velika iskušenja.Pogotovo ovako jedna velika stvar, ne želim da veličam sebe, jer smatram da nisam dovoljno kadar da budem bilo kakav primer, a teško da ću ikada i da budem, ali i ja i svi, treba da se trudimo da kad nam se bude sudilo, da Gospod pronađe barem želju za dobrim delom ako ne pronađe dobro delo. Bilo je teško, i na početku i tokom samog snimanja. Interesanto je da, ovaj film kao da je imao Božji blagoslov. Prva scena koja se snimala, a snimani su kadrovi čitanja Svetog pisma, Jevanđelja o bludnom sinu, potpuno neplanirano snimani su nedelji bludnog sina. Kraj filma, završeno snimanje i montaža, bio je na Božić, kada je rođenje našeg Gosopoda Isusa Hrista. Prva projekcija, premijera, dogodila se opet u nedelji bludnog sina. Bilo je izazovno, ali na kraju, film je ugledao svetlo dana - objašnjava Đurapčević. 

Autor filma "Ljubav Tvoja i neposlušnost moja": Da sudnjeg dana Gospod pronađe makar želju za dobrim delom, ako ne pronađe nijedno  dobro deloSav prihod od projekcija ići će u humanitarne svrhe, a za nepuna tri meseca, organizovana je 31 projekcija, i prikupljeno je preko 36 hiljada evra. 

 - Ova humanitarna akcija napravljena je sa dve humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", koja je svima već dobro poznata, kao i "Mladi za Kosmet" koji postaju sve zvučnije ime a nastali su po blafoslovu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Oni pomažu manastire na Kosovu i Metohiji. Ove dve organizacije raspodeliće novac onima kojima je najpotrebije - zaključuje on. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2258
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.