Komentara: 0
Pregleda: 1010

Bajić: Zašto nadležni ne reaguju?

24.02.2010. u 09:20h
Izvor: RTV Yueco
Bajić: Zašto nadležni ne reaguju?

Oko 90% nekadašnje imovine grada Subotica, koja je otuđena Zakonom o svojini republike Srbije iz 1996. godine, sada ili ne postoji ili se nalazi u rukama privatnika koju su do nje došli na sumnjiv način, izjavio je danas na press konferenciji član predsedništva Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove Mirko Bajić.

Bajić tvrdi da su ovim povodom vršene i istražne radnje, te da postoji zapisnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala iz 2003. godine u vezi nezakonitosti u radu bivših i sadašnjih funkcionera lokalnih organa vlasti. Bajić tvrdi da taj zapisnik govori o tome koliko je imovine na nezakonit način otuđeno u Subotici nakon donošenja pomenutog Zakona. Po njegovim rečima, niko ne reaguje na navode izveštaja u kojima, kako Bajić tvrdi, stoji da je na nezakonit način otuđeno 8645 kvadratnih metara poslovnog prostora. U SPO-u sumnjaju da je većina pomenutih kvadrata pretvorena u atraktivno građevinsko zemljište u centru grada, te da je na taj način budžet grada oštećen za više od 15 miliona evra.

Ova stranka će stoga uputiti inicijativu za hitno donošenje Zakona o vraćanju imovine i nadležnosti opštinama i gradovima kako bi se, kako kažu, spaslo što se spasti može, uz zahtev da nadležni organi reaguju povodom navoda pomenutog izveštaja UBPOK-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1010
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.