Komentara: 5
Pregleda: 10829

Banja Palić do kraja 2011. godine

01.07.2010. u 11:45h
Izvor: eKapija
Banja Palić do kraja 2011. godine

Slovenačka firma "Terme-Olimia" je zainteresovana za izgradnju banje Palić i da u nju uloži oko 25 mil EUR. Očekuje se da ugovor sa Slovencima bude potpisan u toku ove nedelje i ukoliko sve bude teklo po planu, banja Palić će biti izgrađena do kraja 2011. godine.

- Palić bi mogao da postane mesto sa vrhunskim banjskim turizmom i jedinstveni velnes centar u našoj zemlji. Izgradnja banje bi značila i početak realizacije Master plana za Palić.

Dogovor sa Slovencima je da mi izgradimo infrastrukturu, a oni bi uložili preko 20 mil EUR u ostale sadržaje i izgradnju banje. Da podsetim, ove godine je već uloženo 130 miliona dinara za rekonstrukciju Velikog parka, Velike Terase, obala Muškog i Ženskog štranda, kao i izradu kanalizacione mreže na Paliću - rekao je pomoćnik gradonačelnika za investicije Jasmin Šečić.

Pored toga, Ministarstvo NIP-a uložilo je novac u izgradnju obilaznice oko Subotice poznatije kao Y krak i severnog kraka Koridora 10.

- Konačno smo smo postavili prioritete u Subotici i izgradnjim obilaznice će se otvoriti šansa za nova zapošljavanja, razvoj grada i privlačenje investitora.Planiramo da uložomo novac iz NIP-a za rekonstrukciju Subotičke bolnice - objašnjava ministarka NIP-a Verica Kalanović.

Krajem juna ističe tender za prodaju preduzeća "Bratstvo" koje je vraćeno u vlasništvo države i za njegovu kupovinu je zainteresovana slovačka firma "Tatravagonka".

- Vodio sam razgovore sa ministrom Oliverom Dulićem oko završetka bazena, sportskih objekata i terena na Paliću, bez kojih turizam nije moguće razvijati.

Nemački investitor je zainteresovan za fabriku delova automobila u Subotici, ali traži gotovo besplatno zemljište. Verujem da će doći da investira u Suboticu. Pored toga, imamo akciju sa ministarstvom za prostorno planiranje da domaće građevinske firme imaju bolje uslove za obnovi škola i sportskih obejkata. Neću da se mešam, ali mi je rečeno da će Subotica da se odazove na ovaj konkurs - rekao je ministar za regionalni razvoj i ekonomiju Mlađan Dinkić.

Banja Palić do kraja 2011. godine

Banja Palić do kraja 2011. godine

Izvor: eKapija
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 10829
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.