Komentara: 10
Pregleda: 2640

Beč, Budimpešta i Istanbul najpopularnije destinacije za prvomajske praznike

27.04.2022. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Povećano je interesovanje građana za vikend ture, naročito tokom prvomajskih praznika, navode iz turističkih agencija i dodaju da će Subotičani predstojećeg vikenda putovati uglavnom u prestonice i druge gradove u okruženju.
Beč, Budimpešta i Istanbul najpopularnije destinacije za prvomajske praznike

U odnosu na protekle dve godine, ponuda za vikend putovanja ovog proleća je bogata, a Subotičani uveliko uplaćuju aranžmane za predstojeći vikend. 

- Veoma su aktuelni Beč, Budimpešta, Sarajevo i Istambul. Iako ima i onih koji se odlučuju da putuju avionom, više je onih koji će narednog vikenda putovati autobusom - navode iz turističkih agencija. Nakon dve godine, Milano i Venecija su ponovo vrlo atraktivne destinacije.

Beč, Budimpešta i Istanbul najpopularnije destinacije za prvomajske praznikeOsim vikend tura, u ponudi su i brojni jednodnevni izleti za koje se Subotičani rado odlučuju.

- Jednodnevni izleti su aktuelni od početka prolećne sezone, a interesovanje je povećano u susret prvomajskim praznicima. Ovi izleti pokrivaju odlaske u okolne gradove, odnosno u Budimpeštu, Beograd i Pečuj. Osim preko agencija, sugrađani često na ove izlete odlaze i u sopstvenoj režiji, naročito na Frušku goru.

Beč, Budimpešta i Istanbul najpopularnije destinacije za prvomajske praznikeU odnosu na period pre korone, cene vikend tura su povećane za 10 do 20 odsto, ali iz turističkih agencija navode da su cene ovih aranžmana još uvek pristupačne, o čemu svedoči i broj zainteresovanih sugrađana.

- Na primer, putovanje autobusom u Milano sa dva noćenja košta 100 evra, a toliko košta i Beč. Odlazak autobusom u mađarsku prestonicu košta 60 evra i tu je uključeno jedno noćenje sa doručkom. Putovanje avionom u Istanbul, sa tri noćenja košta 350 evra, dok ovaj aranžman sa autobuskim prevozom košta 105 evra. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2640
Povezane teme

prvomajski praznici

državni praznik

putovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.