Komentara: 4
Pregleda: 3946

"Bele poklade" u Subotici

18.03.2013. u 13:41h
U organizaciji NVO“ Kulturni centar Piroćanaca“ u Subotici u nedelju je održana tradicoinalna manifestacija iz Pirotskog kraja „ Bele poklade“.
"Bele poklade" u Subotici

Ona se po praviliu održava poslednjeg dana mrsa pred uskršnji post i zadnjih dana zime kad se sa orasnicama, a to je zapaljena slama na štapovima, maše da bi se oterala zima i dočekalo proleće.

Ovo je inače tradicoinalna manifestacija Piroćanaca koji se tokom godine okupljaju i neguju svoje tracije koje su doneli iz svog kraja.

Kako su nam rekli Piroćanci ovo je najveselije druženje onih koji dolaze i odlaze južnom prugom. Na durženje ne dolaze samo Piroćanci već i njhovi prjatelji i ljudi dobre volje da se druže i uz muziku što bolje upoznaju i dobro provesele a popravili se svira muzike iz Pirotskog kraja.

Ovaj NVO Kulturni centar Piroćanaca u Subotici ima preko 500 prijatelja, a aktivnih članova ima 150. Predsednica NVO Kultirni centar Piroćanaca u Subotici, Svetlana Savov, ističe da oni pomažu svojim članovima oko nabavke ogreva, zimnice i drugo. Ona je veoma zadovljna odzivom člnova u NVO kao i negovanjem tradicija iz kraja odakle su došli u Suboticu.

Na zabavi se po pravilu organizuje tombola i glavna nagrada je bila niska osušenih paprika iz pirotskog kraja, paprika najboljeg kvaliteta koja uspeva u pirotskom kraju i sušena je, kako kažu, na pirotskom suncu.

"Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici "Bele poklade" u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3946
Povezane teme

bele poklade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.