Komentara: 7
Pregleda: 5430

Besplatna sterilizacija pasa zahvaljujući projektu "Sterilisan pas, zdrav i bezbedan pas", prijave u toku

28.12.2022. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući projektu "Sterilisan pas, zdrav i bezbedan pas", koji realizuje Udruženje građana "Svi smo jednaki", vlasnici pasa koji nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za sterilizaciju svojih ljubimaca biće u prilici da to učine besplatno. Građani već mogu da se prijave za sterilizaciju svojih pasa, nakon čega će biti obavešteni o terminu. Intervencije će se obavljati u VS "Veterinar".
Besplatna sterilizacija pasa zahvaljujući projektu "Sterilisan pas, zdrav i bezbedan pas", prijave u toku

Građani koji žele da se prijave za besplatnu sterilizaciju svojih pasa mogu to učiniti putem Fejsbuk stranice ovog udruženja, putem mejla svismojednaki.su@gmail.com, kao i popunjavanjem ankete na štandovima koji će u narednom periodu biti postavljeni u pet mesnih zajednica u gradu, odnosno već sutra na Radijalcu (kod Univer eksporta) od 16:30h.

- Prilikom prijave za sterilizaciju svojih pasa vlasnici treba da dostave udruženju svoje podatke, odnosno ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon kao i pol, godište i veličinu psa. Takođe, potrebno je naznačiti da li je pas čipovan - objašnjavaju iz Udruženja "Svi smo jednaki" i dodaju je uz sterilizaciju, projektom obuhvaćena i vakcinacija, odnosno čipovanje pasa - Prioritet za sterilizaciju su ženke pasa, a podatke koje nam dostave vlasnici životinja prosleđujemo osoblju Veterinarske stanice "Veterinar", a nakon zakazivanja termina intervencija se izvodi u njihovoj operacionoj sali koja je poseduje najsavremeniju opremu.

Pre sterilizacije psu ne treba davati kosti, a na dan intervencije ne daje se ni hrana. 

- Vlasnik treba da obezbedi mirno i toplo mesto u kom će pas boraviti nakon intervencije, a desetak dana nakon sterilizacije životinja ne bi trebalo da skače i da se napreže. Prilikom zakazivanja termina, vlasnici će dobiti sve neophodne informacije i savete od veterinara - kažu iz Udruženja "Svi smo jednaki".

Projekat "Sterilisan pas,  zdrav i bezbedan pas", koji finansira EU, a sprovodi UNDP, trajaće do maja naredne godine i njime će biti obuhvaćena sterilizacija, odnosno čipovanje ili vakcinacija 150 vlasničkih pasa.

Tokom trajanja projekta realizovaćemo i istraživanje, odnosno anketiranje 200 građana, a podaci koje dobijemo biće nam smernica za naredni projekat. Na osnovu dobijenih rezultata videćemo postoji li potreba da nekim narednim projektom bude obuhvaćen veći broj pasa. Takođe, građani će kroz popunjavanje ankete biti u prilici da nam daju predloge i sugestije - zaključuju iz ovog udruženja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5430

Povezana vest

Povezane teme

sterilizacija pasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.