Komentara: 6
Pregleda: 3897

Besplatne autobuske karte koristi preko 8.000 sugrađana starijih od 65 godina

27.02.2022. u 13:30h
Izvor: TV Subotica
Besplatne autobuske karte koristi preko 8.000 sugrađana starijih od 65 godina

Broj korisnika usluge subvencionisanog gradskog i prigradskog prevoza vozilima JP „Subotica-transa“ zaključno sa decembrom 2021.godine bio je  8.131.  Ovu pogodnost  koriste stariji od 65 godina, a u januaru ove godine odobreno je još 29 zahteva.

Starijim sugrađanima, kako kažu, besplatne autobuske karte mnogo znače. Česti odlasci kod lekara, ali i generalno kretanje, koje zavisi i od autobuskog prevoza, umnogome je olakšano, jer na malu penziju svaka ušteda je dobrodošla.

- Mnogo mi znači jer je mala penzija, to je jako dobro, raduje me što je uvedeno i evo koristim već četiri godine - kaže sugrađanka.

- Uglavnom koristim "jedinicu", "trojku" i "šesnaesticu" i besplatan prevoz mi dosta znači - dodaje druga sugrađanka.

I ove godine su u te svrhe izdvojena  sredstva iz budžeta u okviru Programa socijalne i dečje zaštite u iznosu od  40 miliona dinara. Uslovi za dobijanje povlašćenih karata u gradskom i prigradskom prevozu regulisani su Pravilnikom o subvencionisanju cena komunalnih usluga u našem gradu, koji se primenjuje od 2015. godine.

Besplatne autobuske karte koristi preko 8.000 sugrađana starijih od 65 godina- Po ovom Pravilniku stoprocentnu subvenciju mesečne karte gradskog i prigradskog prevoza ostvaruju lica starija od 65 godina, a čija mesečna primanje ne prelaze 321 odsto novčane socijalne pomoći, koju bi pojedinac ostvario po ovom zakonu. To znači da mesečna primanja ne prelaze 29,259 dinara - objašnjava Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne.

Lica koja ispunjavaju uslove za dobijanje povlašćene karte, zahteve mogu da predaju svakog radnog dana u Uslužnom centru Gradske kuće. Potrebno je dostaviti osnovna lična dokumenta ali i dokaz o mesečnim primanjima, odnosno ček penzije ili rešenje za socijalnu pomoć.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3897
Povezane teme

subvencije

Suboticatrans

sutrans

penzioneri

subvencionisanje

autobuski prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.