Komentara: 0
Pregleda: 1506

Besplatne istorijske radionice za decu i mlade u SKC "Sveti Sava"

23.03.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
U SKC "Sveti Sava" u subotu počinje ciklus radionica pod nazivom "Istorija za decu". Radionice će se održavati do sredine decembra, a učešće je besplatno.
Besplatne istorijske radionice za decu i mlade u SKC "Sveti Sava"

Pravo učešća imaju deca i mladi od 8 do 17 godina, a prijave se mogu izvršiti putem broja telefona 024/60-18-33 ili popunjavanjem upitnika na FB stranici SKC "Sveti Sava". Radionice će se održavati jednom nedeljno, u trajanju od 60 minuta, a polaznici će biti podeljeni u dve starosne grupe.

- Zadaci nastave "Istorija za decu" su da učenici, uočavajući uzočno-posledične veze, razumeju istorijske procese i tokove, ulogu istaknutih ličnosti koje su odredile razvoj ljudskog društva, i da upoznaju nacionalnu i opštu istoriju (političku, ekonomsku, društvenu, kulturnu i sl.) kao i istoriju susednih naroda i država i njihovu međusobnu povezanost. Program je podeljen na četiri celine: praistorija i stari vek, srednji vek, novi vek i savremeno doba - navode iz SKC "Sveti Sava".

Program obuhvata i posete obrazovnim i kulturnim institucijama u gradu, kao i izradu zajedničkog proizvoda u formi izložbi, predstava i filmova. Autor projekta je istoričar Sava Samardžić. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1506
Povezane teme

skc sveti sava

dečije radionice

zadužbina dušana radića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.